Mala dvorana radosti puna

Lino višebojac doputovao u OŠ 'Antun Branko Šimić' u Mostaru

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva
Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 04. 2018. u 14:35 Bljesak.info
Kopirati

Mostarske mažoretkinje, njih petnaest, svojim koreografijama otvorile su Lino višebojac u dvorani OŠ „Antun Branko Šimić“ u Mostaru. I prije nego što su sportski gosti – košarkaš Marko Šutalo, nogometaš Igor Musa, košarkaški trener Kristijan Vidović, te Klaudia Marić, koja je, osim što se bavi taekwondoom i nastavnica engleskog i njemačkog jezika u ovoj školi, izmamili gromoglasni pljesak, mala školska dvorana već je bila popunjena do posljednjeg centimetra.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je ravnateljica, Snježana Brkić, poželjela dobrodošlicu omiljenom Lino medvjediću, sportskim gostima i organizatorima, ona se zahvalila učenicima svoje škole koji su se vrijedno pripremali za doček Lino višebojca i zaželjela im sreću tokom natjecanja. „Bez obzira na rezultate i plasman na ovom natjecanju svi ste vi pobjednici i svoj današnji nastup promatrajte kao nagradu za sav trud koji ulažete u svoje obrazovanje, jer svaki sudionik danas na natjecanju je u timu najboljih“ istaknula je ravnateljica.

Kulturno – umjetnički program je nastavljen pjesmicom „Opomena“, koju je recitirao Darko Bubalo, učenik VIII. razreda. Učenici III. razreda priredili su pravi mali mjuzikl – dok su jedni glumili „Avanture maloga Juju“, drugi su ih istoimenom pjesmicom pratili. Učenici ove škole svoju kreativnost pokazali su i slikom i riječima, pa su na temu „Svijet po mom“ pisali literarne sastavke, ali i slikali. Najbolje likovne radove imali su Klara Jakovljević iz VI. razreda i Nikola Đonlagić iz IX. razreda, a najbolje literarne radove Andrej Tepurić iz VIII. razreda i Sven Kukić iz VII. razreda. Najbolje transparente napravile su učenice VIII.-1 razreda Lana Arapović i Marija Ćavar. Za kraj kulturno – umjetničkog programa, a početak sportskog natjecanja, Josip Drinovac otpjevao je pjesmu „Ko ti to grize obraze“. Nakon toga, cijela dvorana u glas je povikala „Tri – dva – jedan“ i Lino višebojac u Mostaru je započeo.

U ukupno 8 (osam) disciplina – u trčanju, štafeti u otežanim uvjetima, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na rukometni i nogometni gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i skakanju u vrećama za učenike u dobi od 5. do 9. razreda najbolji su bili Petra Leko, učenica IX.-1 razreda i Danijel Puce, učenik IX.-3 razreda.

Iako su dobro bodrili natjecatelje, sportaši nisu uspjeli pobijediti izazivače. Borna Pejković iz IX.-1 razreda izazvao je profesoricu Klaudiu Marić, te pobijedio u slobodnim bacanjima u košarci, dok je Sara Penavić iz III-.2 razreda pobijedila Igora Musu, proslavljenog nogometaša. Tako su izazivači, uz poticaj najboljih navijača iz IV-.1 razreda, obranili boje svoje škole u dvobojima sa sportašima. Osim što su bili najbolji navijači, učenici IV.-1 razreda su imali i najbolje maske na ovom Lino višebojcu.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, te Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, pet županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku podršku Sportskih novosti, a u organizaciji kompanije Podravka u BiH realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije četiri godine i u Bosni i Hercegovini.

Lino višebojac je projekt čiji je cilj potaknuti učenike osnovnih škola na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje njihovih sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvaralaštva, a već četvrtu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine. Četvrta sezona Lino višebojca započela je u Visokom, a nakon Teslića, Gračanice, Sanskog Mosta, Ljubuškog i Mostara, posljednja dva Lino višebojca u ovoj sezoni održat će se u  Istočnom Sarajevu i Čitluku. 

 

Kopirati