Podrška mladima

KULT izdvojio više od 3 milijuna KM za inicijative mladih

Pored direktne podrške inicijativama mladih, Institut podržava i mlade poduzetnike, organizacije koje rade s mladima i drugim ranjivim grupama, ali i institucije. U te svrhe u posljednjih 5 godina izdvojeno je više od 6 milijuna KM.
Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 08. 2020. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Institut za razvoj mladih KULT već 18 godina radi na stvaranju boljih uvjeta života za mlade. Bilo da je riječ o suradnji s vlastima o pitanjima koja se tiču mladih, zagovaranju novih i provođenju postojećih zakona, educiranju mladih ili podršci mladima u njihovom angažmanu u zajednicama.

U posljednjih petnaest godina Institut je izdvojio više od 3 milijuna KM za lokalne građanske inicijative mladih u svim krajevima Bosne i Hercegovine. Neke od inicijativa pogledajte u videu:

Video: Institut podržava mlade kroz lokalne građanske inicijative - LGI

Zahvaljujući ovoj podršci stotine mladih razvili su vještine neophodne za kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada, pokrenuli desetine društveno-odgovornih inicijativa od kojih korist imaju svi njihovi sugrađani i sugrađanke. Očistili, a potom i educirali i potaknuli na odgovorno djelovanje hiljade svojih vršnjaka kada je riječ o očuvanju i zaštiti životne sredine. Provodili zakonske mjere iz oblasti politika prema mladima u svojim zajednicama, osiguravali prostore za mlade i povezivali ih s drugim mladim iz cijele BiH, Europe i svijeta. Pružali podršku osobama s poteškoćama u razvoju i drugim manjinskim grupama, te poticali druge na život bez diskriminacije. Njihove desetine tisuća volonterskih sati ne mogu se izmjeriti u novcu, jer su neprocjenjivi.

"Često čujemo da su mladi budućnost. Međutim mi vjerujemo, a tako se i ponašamo da su mladi i sadašnjost, ali i prošlost. Svi smo nekada bili mladi, i tada smo imali želje i potrebe koje nisu svi razumjeli. Tako je i danas. Nerijetko ne razumijemo mlade i zbog toga im ne ukazujemo dovoljno povjerenja i ne pružamo podršku kakvu zaslužuju. Mi u Institutu trudimo se promijeniti tu paradigmu i biti podrška mladima, koja im je prijeko potrebna za zdravo odrastanje i odgovorno djelovanje u društvu", izjavio je Aldin Alić, PR Instituta i dodao da su mladi danas neophodni svakom sektoru, zbog svoje kreativnosti, informatičke pismenosti i brzog rješavanja problema, piše Akta.ba.

Pored direktne podrške inicijativama mladih, Institut podržava i mlade poduzetnike, organizacije koje rade s mladima i drugim ranjivim grupama, ali i institucije. U te svrhe u posljednjih 5 godina izdvojeno je više od 6 milijuna KM.

Opredijeljenost Instituta da nastavi biti najbolji mogući prijatelj mladima u BiH nastavit će se i u narednim godinama. Sve prilike koje nude, pratite na društvenim mrežama i putem web stranice www.mladi.org.

Kopirati
Drag cursor here to close