Sarajevo

KŠC ''Sveti Josip'' otkazao nastavu zbog zagađenog zraka

Ističu kako će dodatne obavijesti vezane za početak nastave u drugom polugodištu biti objavljenje tijekom ponedjeljka.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 01. 2020. u 22:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Uprave Katoličkog školskog centra ''Sveti Josip'' otkazali su nastavu zbog, kako su naveli, prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo.

"Uslijed prekomjernog zagađenja zraka u Županiji Sarajevo, a nakon konzultacija s Osnivačem i Ministarstvom za obrazovanje, znanost i mlade Županije Sarajevo, obavještavamo vas da se nastava u Katoličkom školskom centru 'Svet Josip' Sarajevo odgađa do utorka,14. siječnja 2020. godine", naveli su iz KŠC ''Sv. Josip''.

Također, ističu kako će dodatne obavijesti vezane za početak nastave u drugom polugodištu biti objavljenje tijekom ponedjeljka, javlja N1.

Podsjetimo, koncentracije čestica prašine PM10 u zraku i u nedjelju su izrazito visoke, zbog čega je u svim zonama Županije Sarajevo i dalje na snazi epizoda ''Uzbune''.

Prosječne izmjerene vrijednosti PM10 u nedjelju na automatskoj postaji Ilijaš iznosile su 644 µg/m3, na Ilidži –492µg/m,3na Otoci 447 µg/m3, te na Vijećnici 347µg/m3.

Apelira se da se kretanje u ''zonama uzbune'' umanji na minimum, naročito u večernjim satima kada se očekuje ponovno rast koncentracija PM10.

Također, Sarajevo je jučer i prekjučer prema podacima sa službenih mjernih postaja zauzelo neslavno prvo mjesto najzagađenijih gradova u svijetu, a stanovnici bosanskohercegovačke prijestolnice su upozoreni na veoma štetne zdravstvene posljedice izrazito opasnog stupnja zagađenosti zraka te je bila proglašena epizoda ''Uzbuna'', javila je N1 televizija.

Kopirati
Drag cursor here to close