Educirajte se

Prijavite se na radionice za mlade u Mostaru

Kroz ovaj program sudionici će se educirati o načinu glasovanja, ustavnom poretku i izbornom zakonu koji jasno definra njihova prava.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 12. 2020. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Prijavite se na radionice za mlade u Mostaru

PRONI Centar za omladinski razvoj počinje sa realizacijom projekta ''Kreiraj sve(mir)'' koji je namijenjen mladima u Mostaru.

''Ovim projektom želimo doprinjeti razvoju aktivizma, među mladima od 15 do 30 godina, i uključivanjem mladih u društvene tokove grada kreirajući promjene koje će doprinjeti unaprjeđenju položaja mladih'', naveli su organizatori.

Prva aktivnost u okviru ovog projekta je program ''Glas mladih'' namijenjen mladima od 17 do 25 godina iz Mostara.

Cilj programa je podstaknuti što veći broj mladih ljudi da iskoriste svoje pravo na lokalnim izborima u prosincu u Mostaru.

Kroz ovaj program sudionici će se educirati o načinu glasovanja, ustavnom poretku i izbornom zakonu koji jasno definra njihova prava.

Tijekom ovih radionica održat će se simulacija jednog izbornog dana koji će prikazati način glasanja učesnicima koji prvi put ove godine izlaze na lokalne izbore. Pored edukacije i simulacije, planirane su posjete organizacijama koje rade s mladima i razmjena iskustva, kao i kreiranje omladinskih inicijativa u obliku preporuka koje ćemo uputiti nadležnim.

Forma za prijavu se nalazi na linku. 

Za više informacija možete pisati putem društvenih mreža ili na e-mail [email protected]

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

 

Kopirati
Drag cursor here to close