Općina

Konjic: Raspisan natječaj za stipendije školarcima i studentima

Iznos mjesečnih stipendija bit će po 80 KM za srednjoškolce, po 100 KM za studente prve godine te po 130 KM za studente viših godina.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 10. 2019. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Konjic donio je odluku o dodjeli stipendija redovitim srednjoškolcima i studentima u školskoj 2019./20. godini.

Kako je objavljeno na stranicama Općine, na natječaj se mogu prijaviti oni studenti koji su upisali novu studijsku godinu bez obnavljanja ili prelaska na drugi studij, potom studenti/učenici generacije u Srednjoj školi Konjic.

Pravo stipendije imaju studenti/djeca šehida i poginulih branitelja, potom djeca ratnih vojnih invalida ili da su članom sportske reprezentacije BiH.

Aktivni studenti koji su članovi AP Neretva, BZK Preporod i HKD Napredak, također mogu biti stipendisti.

Među kategorijama stipendiranja, nalaze se i srednjoškolci i studenti bez roditeljskog starenja, zatim oni koji se školuju pod posebnim uvjetima. Povlasticu imaju srednjoškolci iz obitelji stalne novčane pomoći Centra za socijalni rad Konjic kao i studenti iz obitelji bez i sa minimalnim primanjima.

Iznos mjesečnih stipendija bit će po 80 KM za srednjoškolce, po 100 KM za studente prve godine te po 130 KM za studente viših godina.

Dokumentaciju potrebnu za natječaj potrebno je dostaviti do 22. studenog u prijemnu dvoranu Općine.

Kopirati
Drag cursor here to close