Informacijske znanosti

Konfrencijom InfoDASKA obilježen Dan otvorenih vrata studija

Cilj Dana otvorenih vrata jest upoznati buduće studente s radom ovoga Studija te osnovnim značajkama zanimanja i važnosti informacijskih znanosti u današnjem društvu
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 05. 2018. u 15:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održan je Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti.

Cilj Dana otvorenih vrata jest upoznati buduće studente s radom ovoga Studija te osnovnim značajkama zanimanja i važnosti informacijskih znanosti u današnjem društvu, priopćeno je. 

Pročelnica Studija informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru Andrea Miljko naglasila je kako je cilj Dana otvorenih vrata budućim studentima prezentirati sadržaj Studija informacijskih znanosti kroz radionice i predavanja s naglaskom na trendove informacijske i komunikacijske tehnologije te poticanje razmjene znanja između studenata informacijskih znanosti, ali i srodnih struka.

Uz radionice za buduće studente održano je predavanje člana uprave HT-Eroneta Tomislava Ruka koji je prisutnima pojasnio primjenu informacijskih tehnologija u praksi i naglasio kako su kompetencije koje studenti stječu na Studiju informacijskih znanosti neophodne za današnje digitalno društvo, stoji u priopćenju.

U sklopu Dana otvorenih vrata  otvorena je i 11. međunarodna studentska konferencija InfoDASKA koja okuplja studente informacijskih znanosti iz Zagreba, Zadra, Osijeka i Mostara i po prvi put se održava izvan Republike Hrvatske.

Pobjednik održanih interaktivnih radionica je maturant ''Internacionalne privatne gimnazije Mostar'' Josip Mužić koji je i prikladno nagrađen.

Kopirati
Drag cursor here to close