Univerzitet Džemal Bijedić

Kako turizam u Hercegovini može biti bolji

Istraživanja turističkih potencijala BiH
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 04. 2019. u 12:18 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski studenti turizma u svom istraživanju su zaključili da je u Hercegovini  nedovoljna zastupljenost ponude unutar kulturnog turizma, te da je cikloturizam potpuno zapostavljen.

''Hrvatska je posvetila posebnu pozornost cikloturizmu, dok se u Mostaru ne može naći takav oblik turizma, niti bike friendly kapaciteti'', rekla je Irma Dedić voditeljica studija turizma na Univerzitetu Džemal Bijedić, gdje je danas predstavljen 'Projekt promocije turističkih potencijala.

Foto: Bljesak.info / S predstavljanja marketing planova studenata

''Riječ je o aktivnostima istraživanja turističkih potencijala BiH u okviru projekta “Via Dinarica”, s posebnim naglaskom na Hercegovinu, koji u BiH realizira UNDP, u suradnji s kojim je i realiziran ovaj studentski poduhvat, uz financijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ'', kaže Dedić.

Projekt je kreiran kroz nastavni proces predmeta “Marketing u turizmu”, a u proteklih pola godine studenti su radili na marketing planovima,  rekla je Dedić, posebno ističući da su se studenti u istraživanju bavili specifičnim oblicima turizma kao što su cikloturizam, adrenalinski turizam, ruralni, vinski i kulturni turizam.

Foto: Bljesak.info / S predstavljanja marketing planova studenata



''Moram reći kako je u Mostaru trebao jedan ovakav studij i s ponosom možemo reći da smo ostvarili svoju misiju. Studij turizma profilira kvalitetne kadrove, koji će sutra biti na raspolaganju u Mostaru ali i regiji za kvalitetnije aktivnosti'', kazala je Dedić.

Foto: Bljesak.info / S predstavljanja marketing planova studenata



Dodaje da za studij turizma u Mostaru postoji zainteresiranost, ali da može biti znatno veća.
''Zainteresiranost može biti znatno veća. Ali mi smo mlad studij, ove godine se pripremamo za upis treće generacije, no imamo uvjeta za razvoj. O turizmu kao perspektivnoj grani se treba više pričati i prenositi osnovna ideja, a nakon svega toga urodit će plodom cijeli trud'', zaključila je.

Foto: Bljesak.info / S predstavljanja marketing planova studenata
Kopirati
Drag cursor here to close