Održan seminar u Livnu

Kakvi su izazovi bh. školstva pred suvremenim europskim standardima?

Predavači su bili istaknuti prosvjetni djelatnici iz Republike Hrvatske.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 06. 2019. u 15:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seminar pod naslovom "Izazovi školstva u suvremenom europskom kontekstu" održao se u organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije (HBŽ) u subotu u Livnu.

Uz predstavnike resornog ministarstva, na seminaru su bili prisutni ravnatelji i pomoćnici osnovnih i srednjih škola HBŽ-a, kao i Centra "Nova nada", a predavači su bili istaknuti prosvjetni djelatnici iz Republike Hrvatske.

Jurica Botić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja RH održao je predavanje na temu "Sustav nadzora u odgoju i obrazovanju" te istaknuo kako nadzor u bh. prosvjeti varira od županije do županije, dok je u Hrvatskoj nadzor isključivo nadložnost Ministarstva ili resornih agencija.

Foto: Vlada HBŽ / Seminar u Livnu

Konkretni i dobri primjeri prakse RH-a, navodi, primjenjuje se i u BiH.

''Kada uspoređujemo bosanskohercegovački i hrvatski modeli sustava nadzora, postoje mnoge razlike, budući da se je to u BiH podređeno nadležnosti županijskih ministarstava. Ipak, mnoga se hrvatska iskustva već koriste u bh. praksi'', rekao je za Bljesak.info Botić.

Profesor Đuro Baloević iz Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola govorio je o značaju ravnatelja kao poslovodnog i stručnog voditelja školske ustanove, dok je profesorica Luči Lončar iz Agencije za odgoj i obrazovanje na vrlo živopisan način pokazala koji su modeli obrazovanja djece s teškoćama.

Na samom kraju događaja, navode iz županijske Vlade, svi nazočni složili su se kako je seminar ispunio očekivanja te će se suradnja nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close