Pogoršanje situacije

Još jedna Županija prelazi na online nastavu?

Krizni stožer županijskog ministarstva zdravstva BPŽ-a traži prelazak na online nastavu od ponedjeljka, 22. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama u trajanju od 14 dana.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 03. 2021. u 16:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog alarmantne epidemiološke situacije u Bosanskopodrinjskoj županiji (BPŽ) krizni stožer županijskog ministarstva zdravstva s današnje sjednice uputio je preporuku Vladi BPŽ da donese odluku o prelasku na online model nastave.

Naime, traže prelazak na online nastavu od ponedjeljka, 22. ožujka u svim osnovnim i srednjim školama na području županije u trajanju od 14 dana.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo BPŽ dr. Medina Bičo naglasila je kako je situacija alarmantna.

"Broj oboljelih na dnevnoj bazi danas je najgori od početka pandemije. Pitanje je koliko će sustav moći dugo podnijeti ovaj tempo, pacijenti trebaju pomoć liječnika, a zaraza se očito širi brže nego što je to do sada bio slučaj jer veliki je priljev pacijenata u primarnoj zdravstvenoj zaštiti s upalama pluća i situacija je zaista nepredvidiva",  upozorila je Bičo.

Povodom pogoršanja epidemiološke situacije danas je hitnu sjednicu održao i gradski stožer Civilne zaštite Goražde koji je uputio apel prema višim nivoima za donošenje odluka i mjera s ciljem suzbijanja koronavirusa.

"Gradski civilni stožer zajedno s pomoćnicima donio je mjere i uputio molbe prema Vladi Federacije BiH, s ciljem cijepljenja cjelokupnog stanovništva. Ono što Goražde može uraditi u okviru svojih nadležnosti je pranje i dezinficiranje ulica te javnih poduzeća u kojima će se također izvršiti dezinfekcija prostora", kazao je gradonačelnik Goražda Ernest Imamović.

Županijskom kriznom stožeru predloženo je donošenje mjera koje će rezultirati obustavom rada uslužnih djelatnosti, osim ljekarni, benzinskih pumpi i trgovina prehrambenih proizvoda te ograničenje svih kretanja osim opravdanih potreba nabave prehrambenih proizvoda i obavljanja poslova aktivnosti zaposlenih osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close