Mostar

Još 5 dana za prijave na Hackathon u INTERA TP-u

Za tjedan dana u Mostaru, u INTERA Tehnološkom Parku održava se hackathon u okviru projekta „Dijaspora za startupe“ (D4STARTUPS).
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 04. 2018. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razumiješ pojmove backend, frontend, softver, java, C#, python,...? Programiranjem započinješ i završavaš dan? Zanima te na koji način suvremene tehnologije primijeniti za razvoj novih softverskih rješenja koja će doprinijeti zajednici?

Odgovorom „Da“ na gore navedena pitanja potvrđuješ da si prava osoba za novi izazov INTERA Tehnološkog Parka. 

Za tjedan dana u Mostaru, u INTERA Tehnološkom Parku održava se hackathon u okviru projekta  „Dijaspora za startupe“ (D4STARTUPS).

Kroz 48 sati svim sudionicima pružit će se prilika za unaprijeđenje postojećih vještina, širenje mreže kontakata, povezivanje s uspješnim lokalnim poduzećima te vrhunskim stručnjacima.

Hackathon će početi u petak, 13.4.2018. godine predstavljanjem problema s kojima se susreću poduzeća iz sektora poljoprivrede, turizma i metalne industrije. Tijekom vikenda sudionici će imati priliku uz pomoć mentora raditi na izradi softvereskog rješenja upravo za predstavljene probleme te će u nedjelju, 15.4.2018. godine svi timovi svoja rješenja prezentirati pred stručnom komisijom, priopćeno je.

Timovi s najboljim rješenjima dobit će mogućnost sudjelovanja u programu intenzivnih edukacija tijekom kojih će dodatno raditi na razvoju tog proizvoda. Timovima će na raspolaganju biti iskusni mentori iz dijaspore, a nakon završetka edukativnog dijela programa najboljih pet će biti podržano značajnim bespovratnim sredstvima u iznosu od 8000,00 USD po timu. Za pristup bespovratnim sredstvima, timovi moraju biti ili registrirana startup poduzeća ne starija od 3 godine ili timovi koji će se registrirati tijekom trajanja programa.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti za sudjelovanje na hackathonu na linku do 11.4.2018. godine, a za više informacija mogu se javiti na [email protected].

Aktivnost „Dijaspora za startupe“ (D4STARTUPS) implementira se u okviru projekta „Dijaspora za razvoj (D4D)“ koji je projekt Vlade Švicarske i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close