Univerzitet

Jedinstven studijski program u Mostaru upisuje svoju drugu generaciju studenata

Univerzitetski studijski program iz oblasti turizma realizira se kao studij prvog ciklusa u trajanju od tri godine (šest semestara) sa ukupnim opterećenjem od 180 ECTS bodova.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2018. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru u akademskoj 2018/2019. godini upisuje drugu generaciju studenata zajedničkog studijskog programa "Studij turizma".

Natječaj za upis nove generacije na Studij turizma otvoren je do 06.07.2018.godine.

Univerzitetski studijski program iz oblasti turizma realizira se kao studij prvog ciklusa u trajanju od tri godine (šest semestara) sa ukupnim opterećenjem od 180 ECTS bodova.

Na studiju je organizirana nastava koja će omogućiti studentima stjecanje zvanja bachelora menadžmenta u turizmu, a do pokretanja pomenutog studijskog programa došlo je uslijed zajedničkog djelovanja četiri organizacione jedinice Univerziteta "Dzemal Bijedić" u Mostaru, i to Ekonomskog fakulteta, Fakulteta humanističkih nauka, Nastavničkog i Agromediteranskog fakulteta.

Težište izučavanja je prvensteno  na predmetima iz ekonomske oblasti (menadžment, marketing, modeli poslovnog odlučivanja, menadžment ljudskih reusrsa, projektni menadžment), pored kojih studenti također imaju priliku usvajati znanja i iz oblasti kulturne  historije/povijesti, turistističke geografije, posredništva u turizmu, oblasti agroturizma i agroturističkih potencijala, zdravstvenog turizma itd. Također treba naglasiti da je  studentima kroz Studij turizma pružena prilika izučavanja dva strana jezika (engleski i njemački jezik) u formi obaveznih predmeta kroz cijeli  proces trogodišnjeg studiranja

Program je namijenjen profiliranju stručnih kadrova u oblasti turizma,  kako onima koji se već bave određenim aktivnostima u okviru pomenute oblasti (u svrhu dodatnog usvaršavanja i formalne edukacije), tako i onima koji imaju namjeru svoju buduću karijeru graditi u ovoj perspektivnoj privredno/gospodarskoj grani. 

Studenti koji uspješno okončaju studij će biti osposobljeni za rad u hotelima, hostelima, turističkim naseljima kao i svim ostalim ugostiteljskim objektima zatim putničkim agencijama i turoperatorima, turističkim zajednicama, turističkim uredima, turističkim informativnim centrima, državnim i drugim javnim institucijama nadležnim za turizam, preduzećima i drugim subjektima vezanim za poslovanje u okviru specifičnih oblika turizma (sportski centri, kongresni centri, organizacija naučnih, privrednih, vjerskih, sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, vinske ceste, ruralni turizam, avanturistički trizam, hotelijerski menadzment...), itd.

''S ponosom želimo naglasiti da se radi o jedinstvenom studijskom programu čiji kvalitet između ostalog potvrđuje i multidisciplinarnost studija, te značajan broj eminentnih stručnjaka iz akademskog, realnog te nevaldinog sektora koji su svojim djelovanjem podržali rad Studija'', priopćeno je.

Osnovne informacije

Naziv studija: Studij turizma

Nivo: prvi ciklus studija Model: prvi ciklus studija u trajanju od tri godine Broj ECTS bodova: 180 ECTS Vrsta studija: akademske studije Zvanje: bachelor menadžmenta u turizmu Oblast obrazovanja: turizam, poslovna ekonomija, menadžment Način izvođenja: redovne i izvanredne studije, u sjedištu, u trajanju od šest semestara.

Cijena školarine je 1.800,00 KM, s tim da je plaćanje omogućeno u čak četiri rate.

Detaljnije o realiziranim  aktivnostima u protekloj akademskoj godini, kao i ostale relevantne informacije, moguće je pronaći na službenim stranicama i društvenim mrežama Studija turizma.

www.efmo.ba

https://www.facebook.com/pg/studij.turizma/reviews/?ref=page_internal

https://www.instagram.com/studij_turizma/

Kontaktirati ih možete i na sljedeće brojeve telefona:

036/514-912 (Studentska sluzba)
036/514-928 (Voditeljica Studija)

te  putem e-mail adrese:

[email protected]

 

Kopirati
Drag cursor here to close