Čestitka ministra

Javio se Hadžović i izrazio zadovoljstvo uspješno svladanim preprekama u 2020.

Za 2020. godinu u svojoj čestitci ministar Hadžović kazao je da smo u njoj ''prošli velike izazove i iskušenja u kojima su sva naša djelovanja bila usredotočena na očuvanje zdravlja svih naših građana''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 12. 2020. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović uputio je čestitku povodom predstojeće Nove 2021. godine u kojoj navodi zadovoljstvo uspješno svladanim preprekama i prilagođavanju situacijama shodno našim mogućnostima.

Za 2020. godinu u svojoj čestitci ministar Hadžović kazao je da smo u njoj ''prošli velike izazove i iskušenja u kojima su sva naša djelovanja bila usredotočena na očuvanje zdravlja svih naših građana''.

U ime Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a i svoje osobno ime ministar Hadžović poželio je svim građanima Bosne i Hercegovine sretnu Novu 2021. godinu. Posebnu čestitku uputio je prosvjetnim djelatnicima HNŽ-a, učenicima i roditeljima, koji su ''nesebičnim zalaganjem u godini izazova uspjeli zadržati kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa i prenijeti i usvojiti potrebna znanja i vještine''.

Inače, ovo je jedno od rijetkih obraćanje ministra Hadžovića ove školske godine koja se zbog pandemije koronavirusa izvodi pod posebnim epidemiološkim mjerama koje su izazvale brojna negodovanja roditelja, a i nastavnika.

Udruga roditelja 'Naša djeca 2014' više puta pozivala je ministra na razgovor, pozivali su ga da sasluša roditelje i vidi koji su njihovi problemi, te da u skladu s tim pokušaju iznaći zajedničko rješenje. Na pozive ministar Hadžovića odgovorio je šutnjom - šutnjom roditeljima, Udruzi, a sudeći prema nedavnom priopćenju, i prosvjetnim djelatnicima.

Naime, u svom priopćenju prosvjetni djelatnici u osnovnom obrazovanju nezadovoljni su, kako su istaknuli, ponižavajućom plaćom i uvjetima u kojima rade, te su s toga uputili niz zahtjeva premijeru Vlade HNŽ-a Nevenku Hercegu i ministru Hadžoviću.

Podsjetimo, jedan od najvećih tereta pandemije covida usmjeren je prema obrazovanju zbog odvijanja samog nastavnog procesa, a i obrazovne institucije jedne su među rijetkima koje moraju izvršavati sve epidemiološke mjere. Rad pod takvim uvjetima, sudeći prema ranijim izjavama ministra Hadžovića, najvjerojatnije neće biti nagrađen nekim poticajem. Ministar naime, nikada nije konkretno dao odgovor hoće li doći do povećanja plaća koje traže prosvjetni djelatnici.

Prema ranijim izjavama, sigurno je bilo jedino da će se nastavnike osloboditi ''nekih obveza koje su bile standardne tako da se mogu usredotočit na dio koji se odnosi na održavanje nastave''.

''Neka vam naredna godina donese mnogo više zdravlja, sreće i uspjeha'', poželio im je u svojoj novogodišnjoj čestitci ministar Hadžović.

''Sretna Nova 2021. godina''.

Kopirati
Drag cursor here to close