Nagrada od načelnika

Jablanica: Najbolji robotičari dobili novčane nagrade

Općinski načelnik Damir Šabanović, sa tajnikom općinskog organa uprave Dženanom Mulahasanovićem, priredio je prijem za jablaničke osnovce.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 02. 2021. u 13:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Jablanica / Učenici kod načelnika

Učenici osnovne škole 'Suljo Čilić' iz Jablanice na državnom online natjecanju iz robotike, održanom sredinom prosinca prošle godine, osvojili su prvo mjesto.

Tim povodom, Općinski načelnik Damir Šabanović, sa tajnikom općinskog organa uprave Dženanom Mulahasanovićem, priredio je prijem za jablaničke osnovce: Danijala Ivkovića, Benjamina Idrizovića, Emu Begović, Zinu Ivković i Ahmeda Zahirovića, mentorskog nastavnika Adisa Piriju, direktora Osnovne škole Edina Idrizovića i nastavnika Sanela Begovića.

Jablanička ekipa je na proteklom natjecanju oduševila žiri svojim idejama, kreativnošću, timskim radom i znanjem u oblasti robotike i logičnom razmišljanju, te na najbolji način predstavili svoju školu i općinu Jablanica.

Općinski načelnik Damir Šabanović  čestitao je učenicima, mentoru i direktoru škole na velikom uspjehu, a učenicima je uručio i simbolična novčana sredstva kao nagradu za njihov trud, ali i poticaj za daljnje uspjehe.

Kopirati
Drag cursor here to close