Mobilizacija zajednice

Izviđači educiraju: Staza zdravlja

Projekt je osmišljen s ciljem educiranja više od 5 % predškolske i školske populacije sudionika zajedno sa njihovim roditeljima i /ili nastavnicima o potrebi povećanja fizičke aktivnosti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 03. 2019. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Savez izviđača grada Zenice

Federalno ministarstvo zdravlja potpisalo je u Zenici 14 ugovora sa subjektima iz Zenice, a između ostalih i Savezom izviđača grada Zenice koji je konkurirao u okviru aktivnosti ''za dodjelu malih grantova za male projekte zasnovane na dokazima'' u okviru projekta ''Smanjenje riziko faktora za zdravlje stanovništva BiH'', te njene komponente ''Mobilizacija zajednice''.

Ukupna vrijednost podrške za projekt izviđača iznosi cca. 19.500 KM.

''Čestitke vrijednom projektnom timu u sastavu Jasmina Eminić, Segmedina Kavaz i Nerdžis Čaplja koje su pod dirigentskom palicom Šare i Bimbe tijekom studenom i prosinca osmislile i uobličile ovu priču kroz više od petnaest radnih sastanaka'', navode iz Saveza izviđača

''Staza zdravlja'' je spoj iskustva i tradicije kroz provođenje programa za mlade u izvannastavnim aktivnostima Saveza izviđača grada Zenica, sa ukazanim potrebama na osnovu Strategije razvoja sporta ZE-DO kantona za povećanjem fizičke aktivnosti kod djece, adolescenata i mladih uzrasta 6 do 16 godina.

Koristit će već primijenjene metode dobre prakse : ZDRAV kao vidra: softverski alati za implementaciju promocije zdravog stila života među mladima; te Elemente metode za unapređenje programa za mlade MACPRO usvojenog od izviđačke sjevernoameričkog skautskog ureda.

Projekt je osmišljen s ciljem educiranja više od 5 % predškolske i školske populacije sudionika zajedno sa njihovim roditeljima i /ili nastavnicima o potrebi povećanja fizičke aktivnosti.

Ovo će se postići kroz postavljanje edukativno – rekreativne Staza zdravlje i organizirane četverodnevne aktivnosti za ciljanu populaciju, te brojnim drugim aktivnostima.

Ispred Federalnog ministarstva zdravstva ugovor je potpisala Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Vildana Doder.

Kopirati
Drag cursor here to close