Provjeravaju rezultate

Izaslanstvo Europske unije i UNICEF-a stiže u Mostar

Transformacija ustanova za zaštitu djece i sprječavanje razdvajanja obitelji
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 05. 2018. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / 

Nj. E. Sinno Khaldoun, zamjenik šefa Izaslanstva Europske unije u BiH i Geeta Narayan, predstavnica UNICEF-a u BiH posjetit će u utorak 15. svibnja Hercegovačko-neretvansku županiju kako bi, kroz primjer nekoliko povezanih i međuovisnih aktivnosti u Mostaru, sagledali rezultate zajedničkog djelovanja čime će ujedno obilježiti i Međunarodni dan obitelji.

Mostar je trenutačno jedna od lokacija na kojoj EU i UNICEF, u suradnji s gradskim i županijskim institucijama, provode dva programa: regionalni projekt „Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece s poteškoćama na Zapadnom Balkanu i Turskoj” i bosanskohercegovački projekt „Transformacija ustanova za zaštitu djece i sprječavanje razdvajanja obitelji“.

Program posjeta započet će sastankom u 10 sati u Gradskoj Vijećnici u Mostaru, na kojemu će, kao posebni gosti, sudjelovati djeca uključena u narečene projekte.

Na sastanku koji će biti otvoren za medije, bit će nazočan Nj. E. Sinno Khaldoun, zamjenik šefa Izaslanstva Europske unije u BiH, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara, dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ, te Geeta Narayan, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Tijekom posjeta Mostaru gosti će obići i Dječji dom u Mostaru, IV Osnovnu školu, koja provodi programe potpore za kvalitetno i inkluzivno obrazovanje, te predškolsku ustanovu "Dječji vrtići" Mostar, koja je jedna od dobrih primjera usluga potpore ranom rastu i razvitku za svako dijete.
 

Kopirati
Drag cursor here to close