45. obljetnica mature

Iz svih dijelova svijeta stigli u Mostar doživjeti svoju drugu mladost

Njihove kolege koje su stigle na proslavu s pijetetom su se sjetile svih prijatelja iz školskih klupa, ali i profesora škole koji više nisu među njima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 06. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generacija Elektrotehničke škole u Mostaru koja je srednjoškolsko obrazovanje završila 1974. godine proslavila je u Mostar 45. obljetnicu mature, priopćeno je u subotu.

Na proslavu su u grad na Neretvi bivši učenici te škole stigli iz svih krajeva svijeta - od dalekog SAD-a, točnije Floride, preko Skandinavije - Norveške, do Srbije - Beograda, Hrvatske - Zagreba...

Prozivku se održala u hotelu, jer je, napominju, njihova škola srušena, obavio jedan od tadašnjih razrednika, profesor Alaudin Veledar.

Slavljenici govore kako je, sada već davne, 1974. elektrotehničku školu završilo 87 učenika, no, nažalost, danas njih 12 nije među živima.

Njihove kolege koje su stigle na proslavu s pijetetom su se sjetile svih prijatelja iz školskih klupa, ali i profesora škole koji više nisu među njima.

U hotelu, kažu, vladala je prava slavljenička, opuštena atmosfera, a njih 32 okupljenih zabavljalo se i plesalo, ističući da su se osjećali kao da proživljavaju svoju drugu mladost.

Iz ove generacije Elektrotehničke škole u Mostaru, navode, poniknuli su danas brojni uspješni ljudi u svim životnim sferama. Većina ih je, tvrde, nakon srednje škole završila i fakultete. Tu su uspješni domaći poduzetnici, poslovni ljudi, ali i oni koji su ostvarili velike poslovne uspjehe i u inozemnim tvrtkama - tamo gdje ih je odveo život.

Foto: PR / 45. obljetnica mature Elektrotehničke škole Mostar

Iako su već zakoračili u sedmo desetljeće života, svi se oni itekako dobro služe današnjim sredstvima komuniciranja.

Otkrivaju kako su upravo od ove godine osnovali grupu na Viberu čiji su članovi maturanti Elektrotehničke škole putem koje svakodnevno komuniciraju i razmjenjuju sve životne radosti i nedaće. Upravo kao i prije gotovo pola stoljeća kada su dijelili školske klupe.

''Vidimo se ponovno za pet godina i, nadamo se, u još većem broju'', poručili su ovi slavljenici.

Kopirati
Drag cursor here to close