Online predavanje

Inzko poručio mostarskim studentima: "Sudbina BiH je u vašim rukama!"

Inzko je istaknuo je kako su studenti budućnost Bosne i Hercegovine te naglasio kako su nužna veća ulaganja u znanost i obrazovanje u BiH.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 03. 2021. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik Valentin Inzko održao je interaktivno predavanje sa studentima Univerziteta "Džremal Bijedić" u Mostaru putem Microsoft Teams platforme.

"Sudbina vaše države je u vašim rukama, Mostar i Bosna i Hercegovina imaju ogromne resurse i potencijale", kazao je Inzko.

Istaknuo je kako su studenti budućnost Bosne i Hercegovine te naglasio kako su nužna veća ulaganja u znanost i obrazovanje u BiH.

Visoki predstavnik posebno se osvrnu i na lokalne izbore u Mostaru te naglasio kako lokalnu vlast očekuju nagomilani problemi zbog nepostojanja Gradskog vijeća.

Tijekom predavanja naglašeno je kako su poseban problem u BIH sve češća pojava nekvalitetnih visokoškolskih ustanova s jedinim ciljem - izdavanje diplome, bez ulaganja truda, učenja i stvarnog vrednovanja znanja.

Inzko je pohvalio je Inicijativu Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru te poručio kako se trud, rad i zalaganje isplate.

Kopirati
Drag cursor here to close