Ministrica Dilberović

Inicijativa o reviziji diploma neće ostati 'mrtvo slovo na papiru'

''Svakako bi poručila da ovo ne smije i neće ostati samo 'mrtvo slovo na papiru', nego proces koji će dati konkretne rezultate.''
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 01. 2019. u 09:12 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti prof.dr. Elvira Dilberović pozdravila je još jednom inicijativu za pokretanje revizije diploma svih uposlenih u federalnim organima uprave, federalnim institucijama, zavodima, agencijama, direkcijama i drugim organima čiji je osnivač Federacija BiH te poručila kako to ne smije i neće ostati samo "mrtvo slovo na papiru", nego proces koji će dati konkretne rezultate. 

''Svakako bi poručila da ovo ne smije i neće ostati samo 'mrtvo slovo na papiru', nego proces koji će dati konkretne rezultate. Ovo ministarstvo će, zajedno s Federalnim ministarstvom pravde, sačiniti konkretan strateški dokument u kojem će biti definirane sve potrebne mjere i aktivnosti te njihovi nositelji s ciljem provođenja valjane revizije. Naša je obaveza da ovaj dokument pripremimo za jednu od sljedećih sjednica Vlade'', kazala je ministrica, podsjetivši kako je Inicijativa usvojena upravo na prijedlog Ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH, a njom će biti obuhvaćeni imenovani dužnosnici, državni službenici i namještenici u spomenutim institucijama. 

 Međutim, napomenula je, vrlo je važno da ovaj proces bude sveobuhvatan te su pozvane i vlade županija, te gradovi i općine da podrže i pridruže se ovoj inicijativi. 

 ''Kao predsjedavajuća Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u FBiH već sam za 30. siječnja sazvala sjednicu Koordinacije, na čijem će se dnevnom red naći i ovo pitanje revizije diploma. Očekujem od svih županijskih ministara obrazovanja da svakako podrže ovu inicijativu, vjerujući da su kao kreatori i nositelji obrazovnih politika svjesni svoje odgovornosti u uspostavi transparentnog, nekorumpiranog i kvalitetnog obrazovanja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Svjesna sam da nema brzih i bezbolnih rješenja, ali za početak je potrebna volja te sinkroniziran rad jer 'zdrave' ideje i rješenja trebaju sugovornike i partnere'', naglasila je Dilberović. 

 Ponovila je kako je Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti trajno opredijeljeno za gradnju društva znanja, ali da se to društvo ne gradi na falsificiranim diplomama. 

 ''Također, ovim procesom odgovorit ćemo i na brojne zahtjeve ukupne javnosti s ciljem analiziranja aktualnog stanja i uvođenja zakonitosti u oblast obrazovanja i funkcioniranja javnog sektora uopće'', zaključila je federalna ministrica obrazovanja i znanosti.

Kopirati
Drag cursor here to close