Richmond Park škola

Infomatrix : Bh. učenici osvojili zlato, srebro i broncu

Na Infomatrix svjetskom finalu, koje se protekli tjedan održalo u Bukureštu u Rumunjskoj, naša zemlja predstavljane je sa šest projekata u dvije kategorije
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 04. 2019. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Infomatrix svjetskom finalu, koje se protekli tjedan održalo u Bukureštu u Rumunjskoj, naša zemlja predstavljane je sa šest projekata u dvije kategorije (kategorija kratkometražnog filma i Hardware Control kategorija).

U kategoriji kratkometražnog filma, BiH je dominirala s medaljama pa je tako film pod nazivom ''KOMPANIJA'' kojeg su pripremile učenice Richmond Park Međunarodne srednje škole Sarajevo Aida Mujčin i Almina Bajić, osvojio zlatnu medalju.

Učenici Richmond Park International School Tuzla osvojili su srebro i broncu s filmovima ''MUČNINA'' kojeg su predstavile Dženita Mujkanović i Enisa Kalfić te ''Evaluation'' autora Ahmeda Piralića i Mustafe Hasanovića.

Foto: PR / Aida Mujčin i Almina Bajić

Učenici Richmond Park College Sarajevo predstavljali su zemlju sa dva tima u kategoriji Hardware Control.

''Luminous'' tim kojeg čine Hamza Makić i Nedim Karavdić, osvojili su brončanu medalju baš kao i Muhamed Sinanović i Edvin Džidić sa svojim inovativnim projektom "HELT". Posebnu draž sudionicima ove škole predstavlja to što su na prethodna dva natjecanja (BOSEPO 2019 u Sarajevu i IFEST u Tunisu), upravo oni dijelili zlato i srebro i time bili jedni drugima najveća konkurencija te su na ovom natjecanju ponovili sličan scenarij.

U ovoj kategoriji natjecale su se i učenice Richmond Park College Bihać Amna Delić-Ibukić i Nedžma Jaganjac, koje su sa svojim projektom ''The Game Of Doors'', osvojile srebro. Ovo je ujedno jedan od najboljih plasmana Bosne i Hercegovine na dosadašnjem INFOMATRIX svjetskom finalu gdje su boje naše zastave ponosno bile u prvim redovima ispred 35 drugih zemalja.

INFOMATRIX je međunarodno natjecanje studenata iz informacijskih oblasti i tehnika koje za cilj ima da okupi najbolje studente iz oblasti informacijskih tehnologija. Natjecanje nije samo o promoviranju profesionalnih vještina već služi i za promociju interkulturalnog dijaloga i suradnje kroz angažman studenata i nastavnika iz različitih zemalja.

U završnom kolu ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je 785 natjecatelja iz 36 zemalja.

Kopirati
Drag cursor here to close