Studiranje u inozemstvu

IAESTE LC Mostar raspisuje natječaj za odlazak na plaćenu stručnu praksu u inozemstvu

Prezentacija će biti organizirana na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, u četvrtak 30.11. u 17:00 sati.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 12. 2017. u 13:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IAESTE (InternationalAssociation for Exchange Students for Technical Experience) je studentska organizacija koja omogućuje studentima tehničkih i drugih fakulteta odlazak na plaćenu praksu u inozemstvo.

U Mostaru organizacija postoji od 2006. godine i dosada su ostvarili 150 stručnih praksi sa zemljama širom svijeta (Brazil, Cipar, Jordan, Malta,Njemačka, Španjolska, Češka, Poljska, Škotska i Tunis su samo neke od preko 80 zemalja koje su posjetili naši studenti).

IAESTE tim organizira događaje i druženja kroz godinu, ali sada je u fokusu natječaj za stručne prakse. Svake godine ova grupa studenata radi na prikupljanju praksi u domaćim firmama u Mostaru i okolici, i svake godine se nadaju velikom broju istih. Razlog tomu je jednostavan: što više praksi omoguće stranim studentima ovdje, to više naših studenata odlazi na praksu u inozemstvo.

Cilj je jedan, omogućiti mladim, perspektivnim studentima stručno usavršavanje ˝vani˝. Ovako vam oni to prikazuju: „Već smo svi svjesni da je posao teško naći. Ali ne moramo još više sebi otežavati time da puštamo prilike da nas jednostavno zaobiđu. Smatramo da je jedan od jednostavnijih načina dobivanja prakse upravo preko naše organizacije. Sav put s vizama, papirima, dokumentima i potvrdama nama je već vrlo dobro poznat. To je put koji svaki student mora proći kada traži praksu, i ne samo preko nas, nego bilo gdje.  Kada se prijavljujete na praksu preko IAESTE organizacije iza vas stoji tim koji vam pomaže u svakom koraku toga puta. Vjerujte nam kada vam kažemo da nema situacije u kojoj se nismo našli u proteklih 11 godina i koju nismo uspješno riješili.“

Zato, ako želite raditi, putovati, zaraditi, upoznati nove kulture, steći nove prijatelje i sklopiti kontakte koji će vam omogućiti buduće zaposlenje(kako u inozemnim, tako i domaćim tvrtkama) – iskoristite priliku i prijavite se na natječaj.

Natječaj je otvoren od 27.11. do 10.12. 2017. godine.

U sklopu promocije natječaja organizirana je i svojevrsna prezentacija gdje se možete detaljnije upoznati sa svim potrebnim dokumentima za natječaj ali i čuti iskustva praktikanata koji su prethodnih godina išli na praksu. Prezentacija će biti organizirana na Fakultetu strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru, u četvrtak 30.11. u 17:00 sati.

Za sve upite možete nas kontaktirati preko naše Facebook stranice

 ili se javiti na mail [email protected] ako imate bilo kakvih pitanja. Detaljnije o samoj organizaciji možete naći i na  web stranici .

Prijaviti se mogu studenti iz različitih tehničkih i prirodoslovnih znanosti kao što su strojarstvo, računarstvo - IT, elektrotehika, građevina, kemija, biologija, fizika, znanost o okolišu i druge srodne znanosti, ali i studenti ekonomije, engleskog i njemačkog jezika, arheologije, psihologije i mnogi drugi.

Iskoristite priliku i prijavite se na natječaj jer je putovanje jedina stvar koju plaćate, a koja vas čini bogatijima!

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close