Potpora obrazovanju

HRS: Vlada ŽZH odgovorna za štrajk prosvjetara

''Pozivamo roditelje da podupru štrajk upozorenja profesora svoje djece'', poručili su iz ŽZH
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 02. 2021. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska republikanska stranka ŽZH podržava štrajk upozorenja kao legitimni oblik borbe za vraćanje dostojanstva profesorima, priopćeno je iz ŽO ŽZH.

''Većina prosvjetnih djelatnika u ŽZH podučava u vrlo lošim uvjetima – odrađujući odličan posao zahvaljujući svom znanju, kreativnosti i entuzijazmu – činjenici da svoj posao doživljavaju kao poziv, a ne samo zanimanje.

Društvo bez kvalitetnog obrazovanja je društvo bez budućnosti. Prosvjeta je već dugo godina zapostavljana, a osobito posljednje desetljeće. HDZ-ova vlada premijera Zdenka Ćosića ne samo da je u svojim redovima imala pomoćnike za obrazovanje koji su isposlovali dozvole za privatne škole ''štancanja'' diploma, nego nije poštivala procedure, odugovlačila je s potpisivanjem Kolektivnog ugovora ali i gubila sporove na sudu jer prosvjetnim djelatnicima nije isplaćivala ono što je bila dužna. Naravno, takva neodgovornost uglavnom se ''lomila'' preko leđa poreznih obveznika.

Dok predstavnici Vlade ŽZH zatežu i tvrde kako nema novca za prosvjetne djelatnike – ljude koji obrazuju i odgajaju djecu i mlade u ŽZH, istodobno vladu iz proračuna ništa nije ograničavalo nabavljati luksuzna vozila, HDZ-ovim ministrima, a za što su podizane i kaznene prijave.

Pozivamo roditelje da podupru štrajk upozorenja profesora svoje djece. Hrvatska republikanska stranka ŽZH potporom pravima profesora na pristojna primanja u stvari je potpora kvalitetnom obrazovanju naše djece'', poručili su iz ŽO ŽZH.

Kopirati
Drag cursor here to close