''Nema labavo''

Svjetski presedan: HRS traži hitnu ostavku ravnateljice ZJZ ŽZH

HRS traži ostavku ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽZH zbog poziva upućenog „policiji na djecu i roditelje“
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 09. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zbog službene e-pošte, a koja otkriva sve što se nalazi ispod maske ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije, najmanje uljudbeno i moralno bi bilo da Andrea Jurić hitno podnese ostavku, na što ju u ime roditelja djece ove županije i pozivamo'', navodi se u priopćenju Daria Hrkaća, iz Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg.

HRS tvrdi sa sigurnošću, kako je službena pošta ravnateljice Jurić svjetski presedan.

Pritisak na djeci

''Poslati policiju na djecu??? BRAVO! Vidimo kako je dobra većina roditelja, a i sama djeca protiv ovih represivnih mjera kontrole djece, te je pokrenuto i više inicijativa za nastavak normalnog školovanja djece i studenata. Umjesto da se djecu pusti da žive koliko toliko normalno, na njima se jedino od svih nas vrši pritisak, zato jer su oni još djeca'', piše Hrkać iz HRS-a, ljut što se policija koristi da se provedu odluke, pod svaku cijenu.

''Međutim, sada naši sugrađani, katolici i Hrvati idu jedan korak dalje, 'ma nema više labavo'. Sada će koristiti i policiju kako bi proveli svoje odluke koje su van svake pameti i sigurno ne idu u prilog svojeg naroda. Pitamo se, na osnovu kojeg Ustava i kojeg zakona se traži slanje Sanitarne inspekcije i MUP-a? Stalno se ponavlja kako oni nama čuvaju zdravlje, a sada bi na „našu djecu“ slali policiju'', govore iz HRS-a, dodajući kako zbog toga ovim putem ''od dotične ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ZHŽ-a traže HITNU ostavku, jer se ovako ne bori za svoj narod. Pustite nas da živimo i dišemo normalno!'', napisao je Dario Hrkać, iz Gradskog odbora Hrvatske republikanske stranke Široki Brijeg.

Podsjetimo, Inicijativa roditelja ŽZH poslala je ranije priopćenje za medije, govoreći kako ravnateljica Jurić 'huška policiju na roditelje'.

Represija

''Prije par dana smo uočili vijest u medijima na temu smjernica ravnateljice ZJZ ZHŽ Andree Jurić. U prepisci ista odgovara na upit ministrice Ružice Mikulić koja traži smjernice kako postupiti prema roditeljima koji ne žele dopustiti svakodnevno mjerenje temperature, niti žele dostavljati temperaturnu listu'', stoji u priopćenju za medije Inicijative roditelja ŽZH.

Dodaju kako na taj upit, ravnateljica Andrea Jurić odgovara ministrici da je potrebno obavijestiti Sanitarnu inspekciju i MUP (ilitiga pozvati policiju na roditelje).

''Ravnateljice Jurić, je li moguće da je dotle došlo?! Da vi huškate ministricu da sprovodi represiju nad roditeljima koji su zabrinuti za svoju djecu i žele spriječiti ono što je prema njima neprihvatljivo?'', pitaju roditelji. Dalje navode: ''Ako je već tako, možete li objasniti o koji točno zakon su se roditelji prema Vama ogriješili? Osim toga, imate li na umu da je Ustav iznad svakog Zakona, uredbe ili preporuke koju vi izdajete?''.

''Ovaj pokušaj zastrašivanja je veoma sličan onome kojeg su radile vlasti bivše Jugoslavije kada god bi se pojavio bilo kakav oblik neslaganja. Odgovor na sve bi uvijek bio isti, a to je REPRESIJA'', mišljenja su roditelji.

Kopirati
Drag cursor here to close