Odluka Stožera

HNŽ: U razred može 18-ero djece

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a bilo je predlagatelj te odluke Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 09. 2020. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj učenika u učionicama na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa dosadašnjih 15 diže se na 18, priopćeno je u srijedu iz resornog županijskog ministarstva.

Povećanje broja učenika će, navode iz Ministarstva prosvjete, ''u organizacijskom segmentu rada škola doprinijeti lakšoj realizaciji nastavnog procesa u osnovnim i srednjim školama na području HNŽ-a''.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a bilo je predlagatelj te odluke Kriznom stožeru Ministarstva zdravstva.

''U skladu sa koordiniranim i zajedničkim djelovanjem u organizaciji rada odgojno-obrazovnih ustanova na području HNŽ-a, te provođenjem propisanih epidemioloških mjera na području naše županije, koje su se u dosadašnjem razdoblju pokazale opravdanim i učinkovitim, pozitivnim cijenimo uvaženi zahtjev Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a u liberalizaciji jedne od mjera predviđenih od strane Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a'', stoji u priopćenju Ministarstva prosvjete.

''Nadamo se što skorijem poboljšanju epidemiološke situacije u našoj županiji i mogućnosti ukidanja većine predviđenih mjera u našim školama'', poručili su.

Podsjećamo, roditelji okupljeni oko nevladinih organizacije od ministra prosvjete, Rašida Hadžovića i dalje zahtijevaju održavanje sastanka zbog trenutnog načina održavanja nastave na području županije.

Kopirati
Drag cursor here to close