Jajce

HKD Napredak osigurao 100.000 maraka za stipendije i potpore

Na natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica za 2020. godinu prijavljeno je 26 projekata iz područja kulture kojima se tražila podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi te smotri folklora.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 02. 2020. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HKD Napredak / Osigurano 100.000 maraka za stipendije i potpore

U Jajcu je u subotu održana sjednica Središnje uprave Hrvatskog kulturnog društva (HKD) "Napredak" na kojoj je usvojen prijedlog izmjena i dopuna Programa rada i financijskog proračuna te uprave za 2020. godinu.

Na prijedlog Povjerenstva za mlade i stipendije, donesena je Odluka o dodjeli stipendija i jednokratnih potpora za akademsku 2019./2020. godinu, pa će tako u akademskoj 2019./2020. godini HKD "Napredak" stipendirati 71 studenta i studenticu, a ukupno će se za stipendije i potpore izdvojiti 101.000 maraka.

Članovi Središnje uprave jednoglasno su usvojili prijedlog Odluke o dodjeli projektnih sredstava aktivnim podružnicama koje su sastavni dio HKD-a "Napredak", a koji je pripremilo Povjerenstvo za podružnice i članstvo, priopćeno je u ponedjeljak iz HKD-a "Napredak".

Na natječaj za dodjelu projektnih sredstava podružnica za 2020. godinu prijavljeno je 26 projekata iz područja kulture kojima se tražila podrška u organiziranju koncerata, likovnih kolonija, izložbi te smotri folklora na područjima gdje "HKD Napredak" aktivno djeluje i svojim radom i djelovanjem doprinosi promociji kulture i očuvaju kulturne baštine.

Na sjednici su također usvojeni izvješće i zaključci Povjerenstva za gospodarstvo, kao i zaključci sa sjednice Povjerenstva za podružnice i članstvo, a koji se tiču rada i statusa podružnica, pa će tako svim podružnicama biti poslan Upitnik kojeg će podružnice popuniti i dostaviti Središnjici.

Sjednici Središnje uprave prethodio je sastanak s Upravnim odborom HKD "Napredak" podružnice Jajce na kojem je razgovarano o aktivnostima jajačke podružnice, poteškoćama s kojima se ona susreće, kao i o projektima koje želi realizirati.

Prije svega, bilo je riječi o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji "Šopovi dani na Plivi" i početku konkretnih aktivnosti na projektu gradnje u Domovinskom ratu srušenog Napretkovog doma "Stjepan Tomašević".
Središnju upravu Društva predvodio je predsjednik HKD-a "Napredak" Nikola Čiča, a Napretkovu podružnicu u Jajcu njezin predsjednik Frano Leovac.

Nikola Čiča istaknuo je jasnu opredijeljenost i potporu Središnje uprave ovog Društva manifestaciji "Šopovi dani na Plivi".

Naveo je također i opredijeljenost konkretne potpore podružnici kada je u pitanju gradnja Napretkovog doma u Jajcu koji je, po njegovim riječima, važan za to društvo u cjelini, za rad podružnice, za grad Jajce i njegovu kulturnu baštinu.

Osim sastanka s članovima Upravnog odbora podružnice Jajce, održan je sastanak i s izaslanstvom izvršne i zakonodavne vlasti u Jajcu predvođene načelnikom općine Edinom Hozanom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Ivom Šimunovićem.

Načelnik Hozan i predsjedavajući Šimunović obećali su sa svoje strane realizaciju gradnje Napretkovog doma "Stjepan Tomašević", ali i potporu radu Društva.

U priopćenju se navodi kako je HKD Napredak svojim dolaskom u Jajce potvrdio svoju opredijeljenost jačanju podružnice u ovom gradu te da od izvršne vlasti očekuje punu podršku u realizaciji dva navedena projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close