Skup

Herceg: Rezultati istraživanja o učeničkim postignućima poziv su na buđenje

Dotakao se i učeničkih postignuća i rezultata provedenih istraživanja te kazao kako su oni zapravo poziv za buđenje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 11. 2021. u 12:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg otvorio je u utorak Stručno-znanstveni skup "Školstvo-stanje, problemi, perspektiva, vizija", koji je organizirala Hrvatska akademija za znanost i umjetnost u BiH.

U pozdravnom obraćanju Herceg je kazao kako je počašćen da otvori ovak skup, prije svega, jer je njegova tema izraz prepoznavanja aktualnoga trenutka, prepoznavanja nužnosti objektivnoga sagledavanja ukupnoga stanja u školstvu i, na koncu, prepoznavanja nužnosti djelovanja u smjeru otklanjanja nedostataka i korigiranja manjkavosti.

"Mi smo, kao Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, učinili i činimo čitav niz koraka kojim smo osjetno unaprijedili životni i radni standard naših prosvjetnih djelatnika, značajno poboljšali razinu i uvjete školovanja za naše učenike i studente, tehnički obnovili škole, podigli primanja nastavnicima i profesorima, upravo rješavamo zapošljavanje više od 200 djelatnika u školstvu, te stalno podupiremo rad našega Sveučilišta", kazao je Herceg.

Dodao je kako su učinili sve što je u njihovoj moći kako bi stvorili nužne preduvjete i za one suštinske izmjene kada je riječ o kakvoći obrazovno-odgojnog sustava.

Dotakao se i učeničkih postignuća i rezultata provedenih istraživanja te kazao kako su oni zapravo poziv za buđenje.

"Rezultati provedenih međunarodnih istraživanja kada govorimo o učeničkim postignućima u smislu primjene usvojenih znanja učenika u BiH, objavljivani u rasponu od 2018. do 2020. godina, nisu zadovoljavajući. Oni su poziv na buđenje koje svi mi, kao društvo, politika i vlast, moramo prepoznati", poručio je Herceg.

Inače, program rada skupa obuhvaća izlaganja uglednih akademika, profesora, pedagoga i psihologa, a dotiče se svih stanja i problema u školstvu ali i vizija kojim bi se moglo poboljšati školstvo na našem području, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close