Vlada HNŽ

Herceg potvrdio: Nema niti jednog valjanog razloga za štrajk

Iz Vlade napominju da u cijelosti poštuju potpisivanje kolektivnih ugovora
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 02. 2019. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Vlade napominju da u cijelosti poštuju potpisivanje kolektivnih ugovora te ističu da se krenulo u rješavanje jednog od najvažnijih pitanja radno-pravnog statusa prosvjetnih djelatnika. Tom prilikom su istaknuli da je u stalni radni odnos primljeno 320 djelatnika, a na adekvatan način zbrinut tzv. tehnološki višak, odnosno više od 200 prosvjetnih djelatnika.

Foto:PR / Sastanak s ravnateljima osnovnih i srednjih škola

Kroz postignute izvansudske nagodbe, Vlada je do sada isplatila oko 15 milijuna KM od čega je polovica sredstava uplaćena na račune prosvjetnih djelatnika. Isplatom oko 3 milijuna KM iz Rebalansa Proračuna za 2018. za ovu nakanu ispunjen je i zadnji zahtjev sindikata da se isplate sve izvansudske nagodbe do 31. 6. 2014.

Vlada HNŽ-a je izrazili spremnost da, uz do sada osiguranih 200 tisuća KM, iznađu dodatna sredstva kako bi pregledom bili obuhvaćeni svi uposlenici.

Na sastanku su nazočili i Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a,  Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara, predsjednici aktiva ravnatelja osnovnih i srednjih škola, te brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola.

 

Kopirati
Drag cursor here to close