Deficitarni

HBŽ studentima dodijelila 12 stipendija

Ugovore o dodjeli stipendija u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa potpisao je ministar Petar Galić
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 03. 2019. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dodijela stipendija studentima HBŽ-a

Ugovori o dodjeli stipendija za akademsku 2018./2019. godinu Vlade Hercegbosanske županije potpisani su u petak u Livnu.

Ugovore o dodjeli stipendija u ime Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa potpisao je ministar Petar Galić sa dvanaest (12) redovitih studenata diplomskog i dodiplomskog studija koji su dobili stipendiju Ministarstva za akademsku 2018./2019. godinu, priopćeno je iz Vlade.

Ministarstvo je Odlukom donesenom 7. veljače 2019. godine utvrdilo deficitarne visokoškolske studije, broj korisnika i visinu studentske stipendije za 2018./2019. godinu. Prema ovoj Odluci deficitarni visokoškolski studiji u Hercegbosanskoj županiji su studij matematike, fizike, kemije, njemačkog jezika, logopedije, psihologije i edukacijske rehabilitacije.

Utvrđena mjesečna visina stipendije iznosi 150 KM i ovaj iznos bit će isplaćen studentima u deset (10) jednakih rata. Nakon potpisanih ugovora ministar Galić studentima koji su dobili stipendije zaželio je puno uspjeha u daljnjem školovanju, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close