70 nastavnika

HBŽ: Održani seminari za nastavnike

Održani seminari o dokimološkoj praksi za nastavnike
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 01. 2018. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete kultura i sporta Hercegbosanske županije, u protekla tri dana u Tomislavgradu i Livnu održana su tri seminara o dokimološkoj praksi za nastavnike.

Seminar o provjeravanju i ocjenjivanju učenikovih odgojno-obrazovnih postignuća za 70 nastavnika srednjih škola svih stručnih profila u Tomislavgradu i Livnu te 35 nastavnika dviju livanjskih osnovnih škola vodila je dr. sc. Sanela Popović.

Po njezinim riječima, seminar je dio stručno-pedagoške edukacije o praksama ocjenjivanja učenika zasnovan na dokimološkim teorijama i preporukama.

Cilj tako koncipirane edukacije, dodala je, predstavljanje je postojećih praksi, razmatranje zakonskih okvira i usuglašavanje odgovora na prijeporna i propisima neregulirana pitanja.

- Značaj edukacije je ponajprije u razmjeni iskustava i ponuđenim relevantnim i alternativnim dokimološkim modelima, kao i u činjenici da će rezultati ulaznih anketa biti korišteni u znanstvenom istraživanju procesa vrjednovanja učenika na svim obrazovnim razinama na području Hercegbosanske županije. Preporuke sudionika edukacije bit će temelj za donošenje boljih, suvremenijih podzakonskih propisa koji tretiraju tu oblast - kazala je dr. sc. Sanela Popović.

Kopirati
Drag cursor here to close