Ajmo!

Hadžović pisao učenicima: Prihvatite sve izazove

Hadžović je učenike potaknuo da budu strpljivi i da prihvate izazove koji se nalaze pred njima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2020. u 19:24 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, znanosti kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije uputio je učenicima pismo uoči početka nove školske godine. Poručio im je kako moraju voditi brigu o svom zdravlju i zdravlju drugih te upozorio kako to ne znači da se ne mogu nastaviti družiti sa svojim prijateljima u školi. Potaknuo ih je da budu strpljivi i da prihvate izazove koji se nalaze pred njima: 

Dragi učeniče/Draga učenice.

Želim ti sretan početak nove školske godine. uspješno savladavanje gradiva i dobrih ocjena, druženja sa vršnjacima/vršnjakinjama i mnogo, mnogo zdravlja. U trenutnoj situaciji, najvažnije od svega je da ti, tvoji roditelji i tvoja obitelj budete zdravi.

 Liječnici svakodnevno prate situaciju i pokušavaju spriječiti zarazu od virusa, a mi se iskreno nadamo da če se stanje uskoro normalizirati. I ti kao srednjoškolac/ka, znaš da je do tada bitno da se čuvaš, da vodiš računa o sebi, o svojim prijateljima. kao i o svojim roditeljima/starateljima i obitelji. Mjere nisu propisane s ciljem da izazovu paniku, nego da budemo odgovomi i pazimo i na sebe i na druge u svom okruženju, kako bi se zaraza što prije suzbila. Prema tome, važno je da se pridržavaš propisanih mjera, kao što su pranje i dezinfekcija ruku na ulasku u školu, nošenje maske u hodnicima, ispred i pri izlasku iz škole, mjerenje temperature, nošenje užine u školu i fizička distanca. Poštovanje fizičke distance ne znači da se ne možeš nastaviti družiti s prijateljima, pričati, razmjenjivati znanja i iskustva.

Budi hrabar/a, budi strpljiv/a. U ovom vremenu izazova prema prijateljicama i prijateljima pokaži ljubav, veliko srce i empatiju, dijeli znanje. Sada kad se vračaš u učionicu, kao srednjoškolac/ka pokaži razumijevanje i poštuj sve propisane mjere. Mi čemo učiniti sve što je u našoj moći da ova školska godina prođe najbolje, bez obzira na sve okolnosti, a ti svojim postupcima pokaži odgovomost.

Ako se ne osjećaš dobro, nemoj dolaziti u školu, nego se javi razredniku/ci koji/a će ti osigurati materijale za dane kada nisi bio u mogućnosti da pristustvuješ nastavi. Ako se na satu slučajno ne budeš osjećao/la dobro, javi se nastavniku/ci, s kojim/om ćeš otiči u drugu prostoriju, pričekati svog roditelja/staratelja i s kojim ćeš otići liječniku. Ne mora značiti da si se zarazio/la virusom COVID-19 ako se ne osjećaš dobro, posrijedi može biti i prehlada ili gripa. Znaš da ne trebaš paničiti i ako slučajno budeš zaražen/a. Ali kao odgovoma osoba. znaš da je bitno da u tom slučaju ostaneš kod kuće, kako bi ozdravio/la, te kako zarazu ne bi prenio/jela na svoje prijatelje i prijateljice. Ako budeš bolestan/na, nastavne materijale dobit češ putem platforme da ne bi propustio/la gradivo i da bi i kod kuće mogao/la učiti.

Još jednom želim uspješm, školovanje. Prihvati sve izazove ove, svima posebne i neobične godine, i nastavi graditi stablo iskustva i znanja koja će te formirati u kvalitetnu ličnost. Zapamti, sve će ovo, a do tada se svi moramo čuvata. Ti moraš čuvati sebe, svoje prijatelje.,svoje roditelje/staratelje, svoju obitelj. Održavaj distancu nosi masku po potrebi i uči, druži se i uživaj u školi.

Kopirati
Drag cursor here to close