Gorica - Sovići

Grude: Edukacija učenika o zaštiti i spašavanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća

Edukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, održana je u Osnovnoj školi ''Fra Stipana Vrljića'' u Sovićima i Područnoj školi ''Gorica''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 05. 2018. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Grude-online.info / Edukacija učenika o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća

Edukacija učenika osnovnih škola iz područja zaštite i spašavanja, u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, održana je u Osnovnoj školi ''Fra Stipana Vrljića'' u Sovićima i Područnoj školi ''Gorica''.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović  istaknuo je važnost edukacije u sustavu zaštite i spašavanja kao temeljnog uvjeta za kvalitetno izvršavanje zadataka iz područja civilne zaštite, piše Grude-online.info.

Slijedila je prezentacija za učenike o ponašanju u slučaju prirodnih i drugih nesreća.

O ulozi općinske/gradske službe civilne zaštite govorili su nakon prezentacije Mario Bajto pomoćnik načelnika Općine Ljubuški za civilnu-protupožarnu zaštitu i Željko Vukoja pomoćnik gradonačelnika Širokog Brijega za civilnu zaštitu.

Pripadnici Gorske službe spašavanja Grude izveli su pokaznu vježbu spašavanja unesrećenog, a pripadnici DVD-a Gorica su prezentirali svoju opremu i način gašenja početnih požara.

Danas, u četvrtak, edukacija učenika će se održati u područnim školama u Vrućicama i Ledincu.

Kopirati
Drag cursor here to close