'Lions Zona'

Građevinski fakultet Mostar dobio dezinfekcijski totem

''Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagiramo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji obrane od COVID-a 19'', poručili su.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 07. 2020. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lions Zona Bosne i Hercegovine, donirala je dezinfekcijski totem Građevinskom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedić, koji će olakšati borbu protiv Covid-19.

Dodjela totema ovoj ustanovi je dio od 21 planirane dodjela Dezinfekcionih totema ustanovama širom Bosne i Hercegovine, priopćeno je u petak.

Lionsi Bosne i Hercegovine u suradnji sa Lionsima Velike Britanije i Britanskih ostrva, nabavili su 21 dezinfekcijski totem u borbi protiv širenja Covid-19. Totemi će biti donirani širom BiH, kako medicinskim ustanovama, tako i javnim ustanovama sa osjetljivom populacijom.

''Osjećali smo obavezu da u ovim teškim vremenima reagiramo, i u skladu sa našim mogućnostima pomognemo i olakšamo rad onih koji su na prvoj liniji obrane od COVID-a 19'', poručili su.

Foto: PR / Donacija dezinfekcijskog totema u Mostaru

Ovo je druga akcija Lionsa Bosne i Hercegovine u borbi protiv Covid-19. U svibnju su donirali zaštitnu opremu u vrijednosti od 10.000 dolara domovima zdravlja u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli i Kiseljaku.

Lionsi Bosne i Hercegovine dio su međunarodne humanitarne organizacije Lions Clubs International, koja postoji više od 100 godina i broji preko 1.400.000 članova u više od 210 država širom svijeta i 48.000 klubova. Sva prikupljena sredstva su namijenjena za realizaciju projekata koje podržavaju, jer je administracija ove globalne organizacije pokrivena iz naše skromne naknade za članarinu. Također imaju i pomladak, Leo klubove.

U Bosni i Hercegovini postoji pet klubova, od toga tri u Sarajevu: Lions klub Prvi ženski, Lions klub Sarajevo Centar i Lions klub Olimpijski grad, u Tuzli Lions klub Tuzla i u Banja Luci Lions klub Banja Luka Centar. U sljedećem razdoblju planiraju osnivanje Lions kluba u Mostaru,  Zenici i Kiseljaku.

Lionsi Bosne i Hercegovine već dugi niz godina služe potrebitim.

''Svake godine doniramo Udruženju slijepih neophodnu opremu za njihove članove. Opremili smo knjižnicu za slijepe u Sarajevu, izgradili kuću za osobe sa invaliditetom u Pazariću, u Centru Sumero opremili tri stana za osobe sa poteškoćama, sudjelovali u pomoći poplavljenim područjima 2014. godine, donirali medicinsku opremu u vrijednosti od 50.000 dolara domu zdravlja u Maglaju nakon poplava. Naša zadnja akcija je  nabavke kombi vozila sa suvremenom medicinskom opremom za Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka''', poručili su.

Teško je, tvrde, navesti sve humanitarne akcije koje smo organizirali tijekom ovih 20 godina djelovanja u Bosni i Hercegovini. ''Naš moto je 'služimo' i nastavljamo sa našom službom u zajednici'', priopćeno je iz Lions Zone BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close