Studenti

Grad Mostar raspisao natječaj za stipendije

Student može podnijeti prijavu za jednu ili više grupa stipendija, a može ostvariti pravo na dodjelu samo jedne stipendije, priopćeno je iz Grada Mostara.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 11. 2021. u 16:41 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar objavio je javni natječaj za dodjelu stipendija za akademsku 2021/2022. godinu redovitim studentima dodiplomskog i diplomskog studija, a koji će se isplaćivati u deset jednakih mjesečnih rata.

Studenti koji se prijavljuju na natječaj, prijavljuju se za dodjelu stipendije iz jedne od četiri grupe stipendija. Prva grupa su stipendije za studente deficitarnih zanimanja, druga grupa stipendije po osnovu rezultata u učenju, treća grupa stipendije po osnovu obiteljskog standarda i otežanih uvjeta života i četvrta grupa stipendije za uspješne sportaše.

Student može podnijeti prijavu za jednu ili više grupa stipendija, a može ostvariti pravo na dodjelu samo jedne stipendije, priopćeno je iz Grada Mostara.

Pravo prijave na natječaj za dodjelu stipendije Grada Mostara imaju redoviti studenti dodiplomskog i diplomskog studija koji su: državljani BiH; imaju prebivalište na području Grada Mostara zadnje tri godine; studenti javnog univerziteta ili sveučilišta; studenti koji su u statusu redovitog studenta; studenti koji nisu u statusu apsolventa; studenti koji nisu, osim iz opravdanih/zdravstvenih razloga, ponavljali godinu studija; koji ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit i studenti koji nisu stariji od 26 godina.

Visina mjesečne stipendije iznosi 200 maraka za studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju izvan Mostara, 150 maraka za studente ostalih fakulteta i studente fakulteta za deficitarna zanimanja ako studiraju u Mostaru.

Deficitarna zanimanja u akademskoj 2021/2022. godini smatraju se sljedeća zanimanja: profesor fizike, profesor matematike, programer, inženjer elektrotehnike, doktor medicine, edukator-rehabilitator i defektolog.

Liste prioriteta za dodjelu stipendija i Odluku o dodjeli stipendija donosi gradonačelnik temeljem Prijedloga Povjerenstva za utvrđivanje listi prioriteta za dodjelu stipendija. Svaki kandidat može podnijeti pisani prigovor na Listu prioriteta za dodjelu stipendija u roku od osam dana od dana objavljivanja. O prigovoru odlučuje gradonačelnik koji Odlukom utvrđuje konačne Liste prioriteta za dodjelu stipendija i donosi Odluku o dodjeli stipendija Grada Mostara.

Prijave na natječaj za dodjelu stipendije podnose se isključivo na posebnom obrascu koji se može preuzeti u pisarnici Grada Mostara, u Ulici Adema Buća broj 17 ili s web-stranice Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close