Godišnjica smrti

Kolege se prisjetile profesorice Marijane Sivrić

Ivan Tadić, prvostupnik informacijskih znanosti, prikazao je je emotivni video tekstova i fotografija pokojne profesorice, koji su napravili profesori i studenti.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 10. 2020. u 16:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja prve godišnjice smrti profesorice Marijane Sivrić, Filozoski fakultet Sveučilišta u Mostaru organizirao je Web okrugli stol na temu ''Vrijeme i prostor u jeziku, književnosti, kogniciji i filmu''.

O pokojnoj profesorici Marijani Sivrić, njezine kolege su imali samo riječi hvale, istaknuvši da je bila autoritet, ideal nastavnika i stručnjaka.

Ivan Tadić, prvostupnik informacijskih znanosti, prikazao je je emotivni video tekstova i fotografija pokojne profesorice, koji su napravili profesori i studenti.

Profesorica Marijana Sivrić predstavila je svoju knjigu ''Primjeri kritičke analize medijskoga diskurza'', 2014. godine. U njoj ističe da su žene predstavljene stereotipno s predrasudama, diskriminirane u više pogleda. Ženama se treba dati glas jer žena bez glasa je žena bez moći.

Autorica također zaključuje kako je položaj žene u medijima odraz njezina položaja u društvu i da se situacija gotovo nikako nije promjenila, kazala je profesorica Lidija Mustapić.

Profesorica Mustapić dalje navodi da Daytonski mirovni sporazum nema službenu verziju na hrvatskom/bosanskom jeziku. Engleska verzija je jedina službena verzija zbog čega dolazi do manipulacije prijevoda od strane vladajućih koji Daytonski sporazum prevode u svoju korist.

Prof. dr. sc. Marijana Sivrić rođena je 1966. godine u Sarajevu gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, smjer engleski jezik i književnost.

Nakon završenog fakulteta radila je kao profesorica engleskog jezika u srednjoj školi u Čitluku, potom na Pedagoškom fakultetu, današnjem Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Od 2010. do 2016. obnašala je dužnost pročelnice Studija engleskog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Prof.dr. sc. Marijana Sivrić preminula je prošle godine nakon kraće bolesti u svojoj 54-oj godini života.

Kopirati
Drag cursor here to close