60. godina mature

Generacijo moja: Mostar više nije isti

Jedna od učenica iz te generacije, Azra Hadrović, napomenula je kako su se kriteriji iz tadašnjeg vremena uvelike razlikovali od onih s kojima se susreće današnja mladež.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 06. 2019. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar više nije isti, složni su učenici Stare gimnazije u Mostaru koji su se simbolično okupili na proslavi 60 godina mature na platu ispred Gimnazije.

Jedna od učenica iz te generacije, Azra Hadrović, napomenula je kako su se kriteriji iz tadašnjeg vremena uvelike razlikovali od onih s kojima se susreće današnja mladež.

Foto: Bljesak.info / S oduševljenjem se svake godine nalaze

''Od 70 učenika u dva razreda njemačkog odjeljenja, školovanje je završilo samo nas 20, što pokazuje kako su profesori bili puno stroži'', kazala je te nadodala kako je život za mlade u Mostaru bio prekrasan, no i kako su se poštivala pravila roditelja i profesora.

Azra je istaknula kako su se sva odjeljenja držala kao jedno te da se zato i danas s radošću sastaju oni koji su u mogućnosti, obzirom na veliki broj iseljenih i onih s lošijim zdravljem. 

Foto: Bljesak.info / Prilika za prisjećanje o lijepim uspomenama

Mjesta po kojima su se družili bila su razna, no Azra kaže kako im je  bilo Korzo, od Hotela Neretve do Štreke kod Gimnazije. 

Foto: Bljesak.info / Stari prijatelji su se susreli

Zdravko Đurasović, kao i Azra nije krio oduševljenje što se sastaje sa svojom generacijom nakon dugo vremena. On već godinama živi u Beogradu, ali kako kaže, uvijek se s posebnim osjećajem vraća u rodni kraj gdje se sastaje s starim prijateljima.

''Mostar je grad moje generacije i moje mladosti, mi smo sretni ljudi'', zaključio je. 

Foto: Bljesak.info / Puno veći broj učenika na fotografiji sa 20. godišnjice mature
Kopirati
Drag cursor here to close