Još ručnik nedostaje

Gdje je nestao Pravilnik o odijevanju? Mostarski studenti oblače se kao da su na moru

Tako se na društvenim mrežama pojavila se fotografija studenta kako sa indeksom u ruci Sveučilišta u Mostaru sjedi u kratkim hlačama i papučama, čija je odjevna kombinacija protivna Pravilniku o odijevanju Sveučilišta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 06. 2018. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom toplih dana i mostarskih ćelopeka, sve više studenta mostarskih fakulteta oblači se neprimjereno, kršeći kodeks o oblačenju kojeg je Sveučilište donijelo.

Tako se na društvenim mrežama pojavila fotografija studenta kako, s indeksom Sveučilišta u Mostaru u ruci, sjedi u kratkim hlačama i papučama, što je  protivno Pravilniku o odijevanju Sveučilišta, ali i svih drugih javnih ustanova.

Podsjećamo, u Pravilniku se tako navodi da ''studenti nikako ne bi smjeli boraviti u krugu sveučilišnoga kampusa, a niti unutar zgrada pojedinih fakulteta i akademije Sveučilišta odjenuti u: majice bez rukava, bluze, košulje, majice ili druge odjevne predmete koji imaju upadljivi, izazovni i napadni dekolte koji je više primjeren noćnim klubovima i striptiz barovima, kratke majice, tzv. topovi, bilo koju vrstu natikača ili papuča, kao i bose noge, prozirnu odjeću koja više otkriva nego skriva, mini suknjice (osobito za vrijeme predavanja ili ispita), bilo koju odjeću s uvredljivim i/ili nepristojnim porukama bilo riječima ili slikama, koja ima namjeru uvrijediti osjećaje drugih studenata, nastavnika ili administrativnoga osoblja''.

Zabranjuje se i ''rasparana odjeća, odjeća koja sadrži upadljive rupe, pokrivala za glavu koja skrivaju identitet osobe, tzv. bejzbol, te pletene kape i kapuljače unutar bilo koje zgrade fakulteta ili akademije, kratke hlače, muške i ženske hlače koje otkrivaju donje rublje, policijske ili vojne uniforme (osobito za vrijeme predavanja ili ispita) i prenaglašena vjerska obilježja''.

Inače, kako stoji u pravilniku, za nošenje vjerskih obilježja potrebno je posebno odobrenje dekana određenog fakulteta.

Foto: Bljesak.info / Pravilnik o odijevanju na Sveučilištu u Mostaru

Također je zabranjen i piercing, naušnice na neprimjerenim mjestima, npr. na usni, nosu, očnim kapcima i sl. (posebice u vrijeme predavanja i ispita), trenirke koje su primjerene na sportskim terenima, teretanama, tj. za sportske aktivnosti, nečista ili mokra odjeća, a tetovaže trebaju biti prikrivene.

''U slučaju ne pridržavanja ovih osnovnih pravila o odijevanju, nastavnik ima pravo i obvezu studenta zamoliti da napusti prostorije predviđene za održavanje nastave ili pak provedbu ispita'', stoji u Pravilniku.

Navodi se i kako se ''protiv studenta i uposlenika Sveučilišta koji se ne pridržava odredbi ovoga Pravilnika pokrenuti će se stegovni postupak sukladno Kodeksu Sveučilišta u Mostaru''.

Kopirati
Drag cursor here to close