Sveučilište

Fakultet zdravstvenih studija u Mostaru dobio ICT laboratorij

Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 09. 2017. u 09:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru u srijedu je otvoren novoopremljeni ICT laboratorij koji je nastao kao rezultat suradnje Sveučilišta u Mostaru i HT Eroneta.

Opremanje HT Eronet ICT laboratorija u okviru Sveučilišta, temeljna je pretpostavka za stjecanje novih i poboljšanje postojećeg IT znanja studenata Sveučilišta, kroz različite edukativne aktivnosti, a krajnji je cilj projekta studentima ponuditi znanja iz odgovarajućih IT područja.

Član Uprave HT Eroneta Tomislav Ruk kazao je kako je ovo jedan u nizu projekata između HT
Eroneta i Sveučilišta u Mostaru te kako su otvaranjem ICT laboratorija ispunjeni infrastrukturni uvjeti za održavanje različitih edukacijskih sadržaja.

''Iako su i do sada postojali određeni preduvjeti, završetkom ovoga laboratorija Sveučilište u Mostaru posjeduje ICT laboratorij u kojem se mogu obnavljati i najzahtjevniji procesi i edukacije'', kazao je Ruk te najavio još intenzivniju suradnju sa Sveučilištem.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru Ljerka Ostojić zahvalila je svima koji su sudjelovali u projektu, naglasivši kako Sveučilište u Mostaru predano radi na kvaliteti obrazovanja te istraživanju i transferu znanja i tehnologija na gospodarstvo i društvo općenito.

''Sveučilište i njegovih 11 članica nastoji ostati kompetentno i održivo na svakom polju i znanstvenoj grani, posebice na području informatičkih tehnologija koja se nezaustavljivo mijenjaju i napreduju'', kazala je rektorica Ostojić.

Tijekom otvaranja novoopremljenog ICT laboratorija izražena je zahvalnost tvrtki Microsoft koja je bila jedan od inicijatora za opremanje laboratorija, a čije će stručno osoblje u razdoblju koje slijedi kroz vlastite programe osigurati edukacijski sadržaj za sve zainteresirane studente.

Kopirati
Drag cursor here to close