Dobili novac

Evo koje će projekte raditi studenti mostarskih fakulteta

Za besplatne tečajeve informatike, talijanskog, ruskog jezika i AutoCad-a, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru dobio je 2.800 KM.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 07. 2019. u 09:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanje u modeliranju mostova  / Foto: Bljesak.info

Preko 30.000 maraka dobile su studentske organizacije i fakulteti s područja Mostara od Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Ministarstvo je raspisalo natječaj za transfer za financiranje studentskog standarda - prošireni studentski standard, u sklopu čega je dalo potporu projektima studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u FBiH.

BEST Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" dobilo je 1.200 KM za informativnu brošuru Brucoški vodič i 1.000 KM za Lokalno inženjersko natjecanje "EBEC".

Udruzi studenata Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta dodijeljeno je 500 maraka za studentski list tog fakulteta - Trut(h) te 1.175 KM za odlazak na ovogodišnju Agronomijadu u Budvi.

Za besplatne tečajeve informatike, talijanskog, ruskog jezika i AutoCad-a, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru dobio je 2.800 KM.

Foto: Bljesak.info / Predstavljanje časopisa ROBOT 

Kickboxing klub Eagles Studentskog centra Mostar 3.000 KM od Ministarstva dobilo je novac za troškove promidženog materijala i nabavku nagrada za Humanitarni street workout student kup u Mostaru.

Sveučilište u Mostaru dobilo je 1.000 maraka studentski list ''Robot'', dok je Medicinski fakultet dobio 2.000 KM za tiskano izdanje 21. broja časopisa Puls.

Izdavanje 24. broja lista studenata Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru - SEF, podržano je sa 2.000 maraka.

Studentski zbor Farmaceutskog fakulteta mostarskog Sveučilišta dobio je 2.000 maraka za časopis Placebo.

Solarni panel do električne komponente, odnosno pametnu klupu, gradit će Studentski zbor Građevinskog fakulteta SUM-a za 3.000 KM. Dodatno, dvije tisuće maraka dobili su za troškove putovanja i putno osiguranje posjete na Venecijskom bijenalu. Časopis Nestabilnost - službeni list studenata tog fakulteta dobit će i 2.000 maraka od Ministarstva za svoje tiskanje.

Tečajevi engleskog, njemačkog jezika i matematike za studente koje organizira Unija studenata Univerziteta Džemal Bijedić bit će podržani za 2.800 maraka.

Foto: Bljesak.info / Street workout na Sveučilištu

Nabavku kemikalija, pribora i literature, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti SUM-a dobit će 3.153,05 KM za isptivanje kemijskog sastava i antioksidacijskog učinka eteričnog ulja borovice (Juniperus Communis L.) na području Hercegovine.

Lokalni klub Mostar Međunarodne udruge studenata građevinarstva - IACES dobilo je 600 maraka za natjecanje u modeliranju mostova.

Studentska sekcija za farmakologiju i imunologiju - Pharmion mostarske 'Medicine', dobilo je 2.100 KM za nabavku dijela kemikalija za ispitivanje polimorfizma gena metaboličkog puta mikofenolat mofetila i njihovih potencijalnih učinaka na terapijski odgovor u imunoloških pacijenata.

Osim mostarskih fakulteta i udruga, novac su dobili i studenti sarajevskog, zeničkog, tuzlanskog i bihaćkog univerziteta. Ukupno je dodijeljeno 74.334,40 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close