Narenta 2019

Mladi upoznaju donošenje odluka u Europskoj uniji

Zasjedanje pete Nacionalne sesije Europskog parlamenta mladih u BiH bazira se na radu EU parlamenta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 02. 2019. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mladi sudjelovanjem na ovakvim događajima osim što mogu diskutirati o bitnim problemima, poboljšavaju svoje organizacijske vještine i imaju priliku upoznati druge ljude iz različitih kultura'', rekla je Sanja Pandža, jedna od glavnih organizatorica pete Nacionalne sesije Europskog parlamenta mladih u BiH - Narenta 2019.

Zasjedanje pete Nacionalne sesije Europskog parlamenta mladih u BiH bazira se na radu EU parlamenta. Pandža je objasnila da se radi o simulaciji u kojoj se sudionici upoznaju s donošenjem odluka u Europskoj uniji i kroz debate imaju priliku diskutirati o važnim problemima sadašnjice sa svojim vršnjacima te donositi zaključke o najvećim problemima određene teme. 

FOTO: Bljesak.info / Nacionalna sesija Europskog parlamenta mladih u BiH - Narenta 2019

Sudionici pete Nacionalne sesije dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine, gradova Mostara, Zenice, Banja Luke, Sarajeva, Tuzle, te iz drugih zemalja Hrvatske, Srbije, Italije, Austrije, Belgije, Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske.

''Ovo zasjedanje je važno za kritičko razmišljanje, mladi uče o problemima koje nemaju priliku čuti u formalnom obliku obrazovanja te da sami istražuju i donose zaključke'', zaključila Pandža. 

Foto: Bljesak.info / Nacionalna sesija Europskog parlamenta mladih u BiH - Narenta 2019 
Kopirati
Drag cursor here to close