Hvala

Ekonomski fakultet se zahvalio tvrtkama koje su studentima omogućili obavljanje stručne prakse

Na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, organizirana je svečana dodjela zahvalnica poslovnim partnerima Fakulteta, koji su studentima omogućili obavljanje stručne prakse.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 09. 2018. u 12:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru, organizirana je svečana dodjela zahvalnica poslovnim partnerima Fakulteta, koji su studentima omogućili obavljanje stručne prakse u protekloj akademskoj godini.

''Ekonomski fakultet je 2010. godine uveo stručnu praksu kao obavezan predmet i jedan od preduvjeta okončanja studija, a takva praksa je nastavljena i na studiju Poslovna informatika koga je naš Fakultet razvio sa kolegama sa Fakulteta informacijskih tehnologija'', rekla je dekanica Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Azra Bajramović.

Foto: PR / Svečanost je organizirana na Ekonomskom fakultetu 

Dodala je kako su studenti završnih godina Ekonomskog fakulteta i studija Poslovna informatika imali priliku da znanja i vještine stečene na Fakultetu upotpune praktičnim radom.

''Ovim smo iskazali predanost što boljoj pripremi naših studenata za tržište rada. Nastojat ćemo da u narednom periodu u suradnji s poduzećima omogućimo što kvalitetniju stručnu praksu studentima  i da razvijemo i unaprijedimo ostale vidove suradnje s privredom'', dodala je dekanica Bajramović.

Foto: PR / Zahvalnica jednom od poslovnim partnerima Fakulteta

''Protekle akademske godine ostvarena je suradnja sa čak 14 kompanija iz BiH, koje su našim studentima omogućile obavljanje stručne prakse. Ovakav vid suradnje ima višestruke koristi, a između ostalog pruža bolju usklađenost obrazovnog sustava s tržištem rada, što će nadamo se doprinijeti da naši studenti u budućnosti grade uspješne karijere unutar naše države'', rekao je voditelj stručne prakse, doc.dr. Goran Ćurić.

Nakon dekanice i voditelja stručne prakse, prisutnima su se obratili i studenti koji su podijelili svoja iskustva obavljanja stručne prakse u više različitih kompanija. Pozitivna iskustva studenata će, kako ističu sa Ekonomskog fakulteta, poslužiti kao dodatna motivacija za jačanje suradnje s gospodarstvom već od naredne akademske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close