Splavarenje na Jablaničkom jezeru

Još jedan projekt studentica s Ekonomskog fakulteta u Mostaru

Studentice Ekonomskog fakulteta predstavile su svoju marketing ideju na projektu ''Splavarenje na Jablaničkom jezeru''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 06. 2019. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Studentice Ekonomskog fakulteta 

Studentice Ekonomskog fakulteta Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Elmedina Beha, Amela Delalić, Ajla Gagula, Amila Zatega, Elma Kero i Belma Zagorčić uz mentorstvo prof.dr. Veldina Ovčine, 12.6.2019. godine predstavile su svoju marketing ideju na projektu ''Splavarenje na Jablaničkom jezeru'' na kojem su vrijedno radile.

Uz podršku mnogih poznatih ličnosti studentice su pokazale i ljepote Jablaničkog jezera te način na koji bi se iste mogle iskoristiti kroz splavarenje kao jedan od najrasprostranjenijih načina zabave i opuštanja s obzirom da je Hercegovina svake godine sve posjećenija od strane turista mnogih zemalja.

Primarni ciljevi ovog njihovog projekta, između ostalog, bio je da povećaju zadovoljstvo kupaca, istraže najbolje načine promocije i reklame. Kroz svoj rad dokazale su svoju glavnu hipotezu gdje su smatrale da je loše upravljanje upravo marketingom i reklamom rezultiralo smanjenju posjete na Jablaničkom jezeru.

Cijene su prilagodile domaćem stanovništvu i turistima i na taj način dokazale da se ljepote Hercegovine mogu na perspektivan način pokazati i ponuditi samo ukoliko je marketing upotrijebljen na pravi način.

Osim podrške profesora, studentice su dobile i gromoglasan aplauz svih prisutnih koji su pokazali da im se zaista projekt svidio te da će ova ideja sigurno imati svijetlu budućnost.

Kopirati
Drag cursor here to close