Uoči Valentinova

'Doručak s ljubavlju' poslužen u Mostaru

''Inkluzija je integracija u društvenu zajednicu i mi 'Doručkom s ljubavlju' želimo poslati poruku da i osobe s invaliditetom imaju nekakva plemenita i lijepa osjećanja''
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 02. 2020. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 ''Obzirom da je sutra Valentinovo - Dan zaljubljeni, korisnici naših udruga su htjeli nešto reći po tom pitanju i prezentirati javnosti. U dogovoru s volonterima i u suradnji sa studijima Socijalnog rada, Logopedije i Edukacijske-rehabilitacije dogovorili smo akciju u kojoj smo mi iz 'Udruge Vedri osmijeh' pripremili muffine, a gdje bi oni ponudili studentima da to kupe i tako pomogli aktivnosti naše udruge i pomogli integraciju osoba s invaliditetom u društvu što je naša prva zadaća i cilj'', rekla je to Danijela Kegelj ispred Udruge 'Vedri osmijeh' o humanitarnoj akciji 'Doručak s ljubavlju' koja je u četvrtak 13. veljače započela u Mostaru.

Značaj ove akcije je velik, kako govori Kegelj, obzirom da mi obično kada pričamo o inkluziji pričamo samo o nekom procesu obrazovanja, ali inkluzija je nešto puno šire.

''Inkluzija je integracija u društvenu zajednicu i mi 'Doručkom s ljubavlju' želimo poslati poruku da i osobe s invaliditetom imaju nekakva plemenita i lijepa osjećanja. Da i oni, kao i svi mladi ljudi, imaju potrebu i zaljubiti se i slaviti Valentinovo'', poručila je Kegelj.

Proces integracije došao je do faze suradnje sa školama, iako Mostar po mnogim stvarima, kako ističe Kegelj, sigurno jeste svjetla točka.

''Mi se uvijek zalažemo da osobe s invaliditetom puno toga mogu, da treba imati kvalitetnije obrazovanje, da što više treba biti prisutan na fakultetima i srednjim školama. Da osobe s invaliditetom nisu osobe koje su bespomoćne, da su samo uskraćene za određene mogućnosti a mnoge druge stvari mogu raditi puno bolje od osoba koje nisu s invaliditetom'', rekla je Kegelj.

Foto: Bljesak.info / Doručak s ljubavlju

Asistent na studiju Socijalnog rada i logopedije Marijan Tustonja istaknuo je kako su studenti na ovaj način dali svoj nesebičan doprinos te da studiji neće stati na ovoj humanitarnoj akciji.

''Naši studenti su vidjeli potrebu da se uključe u ovu akciju i daju svoj doprinos. Da na nesebičan način pomognu ovoj udruzi'', poručio je Tustonja.

Humanitarna akcija će se održati u četvrtak, 13. veljače i petak, 14. veljače od 10 do 14 sati ispred Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Sva prikupljena sredstva u ova dva dana bit će donirana udruzi 'Vedri osmijeh'.

 

Kopirati
Drag cursor here to close