Na ugovor

Dogovoreno: Travnički srednjoškolci trenutno ostaju u objektu Nadbiskupije

Nakon što je u lipnju Europski sud za ljudska prava presudio u korist Vrhbosanske nadbiskupije, objekt škole im je vraćen
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 08. 2018. u 09:20 Bljesak.info
Kopirati

Učenici Mješovite srednje škole Travnik ove školske godine ostat će u svojoj školi, javlja portal Travnički.info.

Naime, nakon što je u lipnju Europski sud za ljudska prava presudio u korist Vrhbosanske nadbiskupije, objekt škole im je vraćen. Tim činom oko 900 učenika ostalo bi na ulici jer, prema izjavi ministrice obrazovanja te županije Katice Čerkez, alternetni objekt škole ne postoji.

Stoga su se u rješavanje problematike smještaja učenika uključile Vlada Županije Središnja Bosna, Općina Travnik i Vlada Federacije koji su se iza zatvorenih vrata javnosti sastali sa izaslanstvom Nadbiskupije.

Na tom sastanku dogovoreno je kako će se sa Biskupijom sklopiti ugovor na jednu školsku godinu, te s mogućnosti produženja na dvije, da učenici ostaju u zgradi Nadbiskupije, ali da će u tom razdoblju vlasti raditi na završetku izgradnje započetog srednjoškolskog centra.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.