Uspješno završeno

Dodjelom certifikata završen deseti ciklus programa Moja praksa

Završnim prezentacijama i svečanom dodjelom diploma u utorak, 11 lipnja u prostorijama INTERA TP-a obilježen je kraj ovog ciklusa kako bi se polaznicima, koji su uspješno završili zadatke postavljene pred njih, na prigodan način čestitalo na postignu
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 06. 2019. u 14:17 Bljesak.info
Kopirati

Prije nešto više od tri mjeseca više od 40 mladih ljudi prisustvujući prvom treningu jubilarnog desetog ciklusa programa ''Moja praksa'' započelo je svoj poslovni put u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka. Nakon pomno provedenog selekcijskog procesa, studenti devet različitih fakulteta postali su dijelom programa koji INTERA Tehnološki Park implementira kako bi mladima omogućio prvo radno iskustvo, a poduzećima pristup željenim kadrovima i rješavanju problema s kojima se susreću.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završnim prezentacijama i svečanom dodjelom diploma u utorak, 11 lipnja u prostorijama INTERA TP-a obilježen je kraj ovog ciklusa kako bi se polaznicima, koji su uspješno završili zadatke postavljene pred njih, na prigodan način čestitalo na postignutim rezultatima.

Svi oni su u protekla tri mjeseca razvijali svoje poslovne vještine kroz šest treninga timskog rada, liderstva, komunikacijskih i prezentacijskih vještine te vještina traženja posla.

Polaznici su paralelno s treninzima imali priliku raditi na konkretnim projektnim zadacima koja su za njih, prema vlastitim potrebama, kreirala poduzeća Alatka, Freemotion, Guma M, INTERA Tehnološki Park, Supersoft, TU Stećak, Turistički klaster Hercegovina i UniCredit Bank bez kojih ovaj program ne bi mogao biti uspješan.

Stečena znanja polaznici su primjenjivali tijekom organiziranih informativnih intervjua s predstavnicima različitih poduzeća, a nesumnjivo će im koristiti i prilikom izlaska na tržište rada kako bi se diferencirali od konkurencije.

''Kroz program sam nastojala izvuči što više tog što bi mi koristilo i nakon prakse,  a jedna od najvažnijih stvari mi je bio networking i prilika da razgovaraš s osobama koje itekako mogu da udjele korisne savjete. Zatim, zaista kvalitetni treninzi. Iako sam do sad imala priliku da ih slušam više puta kroz druge organizacije i prilike, uvijek bih nešto korisno izvukla i iz treninga u okviru programa. Posebno me dojmila ta činjenica da smo imale itekako prostora da iskažemo svoju kreativnost  i slobodu rada bez velikog utjecaja samog poduzeća. Dano nam je na povjerenje da kreiramo nešto novo i drugačije, krenuvši od nule. I zadnja stvar, prilika da budem lider grupi cura koje prethodno nisam poznavala. Velika je to odgovornost, ali i u drugu ruku prilika da radiš na sebi i unaprijediš svoje liderske vještine. Imam velika očekivanja od našeg eventa i želju da zaista doprinese razvoju PR slike Code Hub-a. Definitivno bih se, i nakon ovih 11 tjedana, opet prijavila i ponovila isto'', rekla je Šejla Čajdin koja je svoj projektni zadatak izvršavala unutar tima koji je radio na kreiranju sadržaja za Code Hub Mostar, prvi coworking prostor u središtu Mostara koji je INTERA TP otvorio prije nešto više od godinu dana.

Program ''Moja praksa'', koji je u posljednjih deset ciklusa uspješno završilo više od 500 mladih osoba, rezultirao je s impresivnim rezultatom koji govori o 50 posto zaposlenih polaznika. Upravo u tome leži snaga ovog programa, ali i želja INTERA Tehnološkog Parka da i u budućnosti nastavi kreirati pozitivno okruženje za mlade ljude.

Kopirati