Obuka

Mostar: Uručeni certifikati nastavnicima i profesorima

Profesorima i nastavnicima su uručeni certifikati iz oblasti "Standarda nastavničke profesije".
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 10. 2018. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Profesorima i nastavnicima koji su uspješno završili obuku iz oblasti "Standarda nastavničke profesije" danas su u Centru za kulturu Grada Mostara uručeni certifikati. Obuku je uspješno završilo 128 nastavnika i profesora s područja HNŽ-a.

 Direktorice Pedagoškog zavoda Enisa Gološ kazala je kako cilj bio da se naučeno primjeni u praksi, te da novonastali zbornik radova služi i ostalim nastavnicima i profesorima zainteresiranim za daljnje stručno usavršavanje. 

Foto: Bljesak.info / Dodijeljeni certifikati nastavnicima i profesoforima povodom uspješno završene obuke iz oblasti Standardi nastavničke profesije

"Važno je istaknuti da Pedagoški zavod vodio je računa o tome da nastavni proces ne trpi, tako da su radionice organizirane u poslijepodnevnim satima, te se radilo subotom. Cilj je bio da se ne educiraju samo nastavnici i profesori već i da ono što su naučili primjene u praksi, što znači da su nastale nastavne pripreme, realizirane i provjerene u praksi, te vraćene u zavod da bi nastao zbornik radova. Imamo dokument jako važan, a to je zbornik radova koji će služiti ne samo sudionicima obuke, već svima onima koji žele da rade na svom stručnom usavršavanju" kazala je Enisa Gološ iz Pedagoškog zavoda, te dodala da su ponosni na svoje sudionike.

"Mi smo zaista ponosni na naše nastavnike i profesore, to je naša snaga, a u okviru standardna nastavničke profesije važno je da se govori o promociji nastavničke profesije i važnosti jer je obrazovanje temelj".

Foto: Bljesak.info / Dodijeljeni certifikati nastavnicima i profesoforima povodom uspješno završene obuke iz oblasti Standardi nastavničke profesije

 

Kopirati
Drag cursor here to close