Sveučilište u Mostaru

Dodijeljene plakete Studentskog zbora i odigrana predstava 'Dođite, doćemo'

''Za predstavu nas je najviše inspirirala struka psihologije, obzirom da je riječ o psihološkoj komediji i nadamo se da će mostarska publika prepoznati ozbiljnu tematiku, koja ja prikazana kroz komediju'', kazala je Nina Lončar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 12. 2019. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 42. obljetnice Sveučilišta u Mostaru – dodijeljene su plakete Studentskog zbora Sveučilišta, te je premijerno odigrana predstava 'Dođite, doćemo' u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u utorak 10. prosinca.

''Kada se izabere novi saziv Studentskog zbora, tradicionalno se zahvaljuje ljudima koji su doprinjeli radu Studentskog zbora i htjeli smo da to budu ljudi koji nisu dobili tu plaketu, a koji su radili tijekom akademske godine i izabrali smo deset ljudi'', kazao je Željko Perković, novoizbrani predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Perković je izrazio zadovoljstvo djelovanjem Sveučilišnog teatra, te njihovim entuzijazmom da doprinesu razvoju zajednice, te kulturnom uzdizanju na Sveučilištu. 

''Ovu večer imamo čast da izvedemo predstavu 'Dođite, doćemo' koju smo pripremali mjesec dana i u predstavi imamo šest amaterskih glumaca. Imali smo jako malo vremena za pripremu i bilo je poprilično teško. Za predstavu nas je najviše inspirirala struka psihologije, obzirom da je riječ o psihološkoj komediji i nadamo se da će mostarska publika prepoznati ozbiljnu tematiku, koja ja prikazana kroz komediju'', kazala je Nina Lončar, voditeljica Sveučilišnog teatra u Mostaru.

Plakete su dobili Helena Glamuzina, Iva Kutle, Mario Šutalo, Antonia Dumačić, Anđela Nosić, Marko Džoić, Vladimir Vegar i Mateo Bevanda.

Foto: Bljesak.info / Dodijeljene plakete Studentskog zbora
Foto: Bljesak.info / Detalj sa svečanosti Studentskog zbora
Foto: Bljesak.info / Dodijeljene plakete Studentskog zbora

Na samom početku svečanosti prisutnima se obratila pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić koja je istaknula brojne aktivnosti Sveučilišta kako bi se poboljšali uvjeti studiranja za sve studente.

"Uspješno smo prošli proces reakreditacije, redovito i na obostrano zadovoljstvo surađujemo sa Studentskim zborom, uvest ćemo natpise na Brajevom pismu za slijepe i slabovidne studente, a vjerujem kako ćemo tijekom sljedeće godine unutar svakog fakulteta imati i liftove za slabo pokretne i druge studente sa invaliditetom.

Upućujem čestitke Studentskom zboru za niz uspješno završenih projekata, a upućujem želje za uspjeh u narednim projektima", istaknula je Kazazić.

Uime nagrađenih studenata, obratio se Marko Džoić koji je naveo snagu Studentskog zbora, a prvenstveno se zahvalio svima onima koji su bili protiv zbora, koji su sputavali rad istog, jer, kako je kazao, da nije bilo takvih Studentski zbor ne bi istrajao u svojim aktivnostima i bio uporan do kraja.

Foto: Bljesak.info / Studenska predstava
Kopirati
Drag cursor here to close