Mostar

Dodijeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BiH

Tema ovogodišnjeg natjecanja, koje se u svijetu provodi 48. put, bila je ''Napiši pismo o svom junaku''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 10. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodjeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BIH

Svečanim programom u hotelu Mostar danas su dodjeljene nagrade najuspješnijim učenicima natjecanja za "Najljepše pismo mladih BIH 2019", koje su zajednički organizirale i provele Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH pošta.

Brojne prisutne goste, učenike i nastavnike pristigle iz cijele BIH, prigodnim je govorom pozdravio predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar Mate Rupčić.

Tema ovogodišnjeg natjecanja, koje se u svijetu provodi 48. put bila je „Napiši pismo o svom junaku“.

Foto: Bljesak.info / Dodijeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BiH

Od pristiglih 530 radova stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo) najljepšim pismom ocijenio je rad Adne Šljivar, učenice O.Š. "Kiseljak 1" iz Bilalovca.
Prvonagrađeno pismo možete pročitati OVDJE.

Drugim mjestom stručni ocjenjivački sud je nagradio Nikolu Lazića, učenika JU O.Š. „Sveti Sava“ iz Zvornika, dok je treće pripalo Petri Milinković iz O.Š. Cim iz Mostara.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (300, 200 i 100 KM), tablet računalima i prigodnim poklonima, dok su njihovi nastavnici materinskog jezika također nagrađeni novčanim nagradama od 100 KM i prigodnim poklonima.

Foto: Bljesak.info / Dodijeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BiH

Nagrade su uručili izvršni direktor za poštansku tehnologiju Hrvatske pošte Mostar Ljubo Vujica, direktor sektora za poštanski promet BH Pošte Neziran Đogo, izvršni direktor za informaciono-komunikacione tehnologije, razvoj, prodaju i marketing Pošta Srpskih Zoran Protić.

Organizatori natjecanja, čiji je domaćin ove godine bila Hrvatska pošta Mostar, nagradili su i sedam učenika koji su ravnopravno podijelili mjesto: Haris Memišević iz JU Sedma osnovna škola Gornji Rahić- Brčko distrikt, Ivona Radman iz JU O.Š. "Meša Selimović"- Janja, Tamara Majerski iz O.Š. „Petar Bakula“- Mostar, Ena Bunjak iz O.Š. „Musa Ćazim Ćatić“- Zenica, Marija Kovač iz O.Š. Ivana Mažuranića- Posušje, Anja Torbarac iz KŠC „Sveti Franjo“- Tuzla, Milica Deurić iz JU OŠ "Vuk Karadžić"- Vlasenica.

Prigodne nagrade učenicima je uručila izvršna direktorica za potporne funkcije Hrvatske pošte Mostar Zlata Zovko.

Zamjenik ministra prometa i komunikacija BIH Saša Dalipagić uručio je posebnu nagradu za najkreativniji rad Nikoli Ćubeli, učeniku Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama iz Mostara.

Foto: Bljesak.info / Dodijeljene nagrade učenicima koji su napisali najljepša pisma u BiH

Ravnateljici ove škole Maji Mustapić također je pripala nagrada, a uručio je izvršni direktor za razvoj sustava i marketing Hrvatske pošte Mostar Ivan Sušac.

U zabavnom dijelu programa svečane dodjele nagrada nastupili su učenici Glazbene škole Ljubuški Maro Bulić na flauti i Ian Robert Mijatović na klavijaturi, te vokalno plesna skupina B-Stars i B- dance Juniori.

Inače pobjednica ovogodišnjeg svjetskog Međunarodnog natjecanja u pisanju pisama za mlade je 14-godišnja Richemelle Francilia Somissou Koukoui iz Benina.

Kopirati
Drag cursor here to close