Život nije Instagram .. Vježbaj!

Dodijeljena sportska oprema za četiri škole u Mostaru

Dodijeljena sportska oprema za 4 škole u okviru projekta „Život nije Instagram .. Vježbaj!“
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 06. 2019. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta „Život nije Instagram .. Vježbaj“ kojeg implementira Udruženje „Ruka prijateljstva“ dodijeljena je sportska oprema za 4 škole sa područja grada Mostara. Riječ je o sportskoj opremi koja je trenutno bila najneophodnija istim, a u pitanju su lopte za odbojku, košarku, nogomet, futsal, mreže, rekete i loptice za stolni tenis, startni blok guma, mornarske stepenice za penjanje itd.

Škole kojima je dodijeljena oprema su: O.Š Petra Bakule, O.Š Blagaj, JU Srednja ekonomska i ugostiteljsko-turistička škola Mostar i Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar.
Cilj dodjeljivanja sportske opreme kroz projekt je poboljšanje rada i efikasnosti na časovima tjelesnog odgoja, čime će se znatno unaprijediti i potaknuti tjelesna aktivnost kod djece i mladih što je ustvari ideja i samog projekta.

Vrijednost dodijeljene sportske opreme iznosi 3.539,50 KM, a uručivanje iste ujedno je i završna aktivnost spomenutog projekta.

Podsjećamo, u okviru projekta „Život nije Instagram .. Vježbaj!“ održan je sportsko-edukativni događaj namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te predstavnicima škola i pedagozima tjelesnog odgoja, koji su se družili sa juniorima koji su postigli zapažene rezultate u sportu u Mostaru
- Jasminom Kavazović, Lanom Pudar, Tarikom Džakmićem, Matejom Šakotom i Ivanom Obradovićem.

Zatim je održana Osnivačka skupština za formiranje Udruženja profesora i nastavnika sporta grada Mostara, na kojoj su izabrani organi upravljanja Udruženja, te se započelo sa procesom registracije kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ.

'Život nije Instagram – Vježbaj' dio je projekta 'Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH' kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu sa ministarstvom zdravstva FBiH i Svjetskom bankom.

Kopirati
Drag cursor here to close