Centar za kulturu

Dječja kreativnost i zlatne ruke na Zimskom bazaru u Mostaru

Cilj bazara je prezentiranje kreativnosti učenika od prvog do devetog razreda, razvijanje njihove mašte kao i stvaranja novih ideja.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 12. 2017. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji dvanaest mostarskih osnovnih škola Grada Mostara u petak 29.12 u popodnevnim satima svečano je otvoren prvi Zimski Bazar.

Osnovne škole koje rade po bosanskom nastavnom planu i programu ove godine po prvi put organizirale su bazar na kojem će posjetitelji osim prigodnog programa, moći sudjelovati i u prodajnoj izložbi učeničkih radova.

Cilj bazara je prezentiranje kreativnosti učenika od prvog do devetog razreda, razvijanje njihove mašte kao i stvaranja novih ideja.

Entuzijazam kolektiva je bio zaista veliki te smo zaista zajedničkim snagama uspjeli pretvoriti ideju u djelo kazali su organizatori na predstavljanju.

"Svim učenicima, nastavnicima i posebno roditeljima čestitam i zahvaljujem se na njihovom angažmanu i uloženom trudu u organizaciji Zimskog bazara. Vjerujem da će ovaj Zimski bazar postati tradicija i da ćemo na vašu i našu radost imati priliku uživati da se na bazaru družimo i narednih godina, te vam ovim putem čestitam sretnu i uspješnu narednu godinu i proglašavam Zimski bazar otvorenim", kazala je Senada Sadović, šefica Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport.

Kopirati
Drag cursor here to close