Nakon incidenta u Tuzli

Dilberović saziva hitnu sjednicu zbog nasilja nad prosvjetarima

Pozvala je nadležne da u skladu sa zakonom, navode, poduzme sve potrebne mjere i sankcioniraju počinitelja ovog neviđenog napada.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 01. 2019. u 13:49 Ma. M.| Bljesak.info
Kopirati

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti oštro osuđuje incident u Gimnaziji ''Ismet Mujezinović'' u Tuzli, u kojem su teško ozlijeđene direktorica i pedagoginja ove škole, priopćeno je iz Ministarstva.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dodatno nas je zaprepastila činjenica da je ovaj brutalni napad izvršio njihov kolega, profesor iste škole, i to u prostoru obrazovne ustanove, čime je bila ugrožena i sigurnost svih njenih učenika. Profesija prosvjetnog radnika je jedna od najčasnijih i najodgovornijih profesija i vjerujemo da je ovaj slučaj samo iznimka i da se više nikada neće ponoviti'', kazala je povodom incidenta u tuzlanskoj Gimnaziji federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović.

Pozvala je nadležne da u skladu sa zakonom, navode, poduzme sve potrebne mjere i sankcioniraju počinitelja ovog neviđenog napada.

Ministrica Dilberović također je najavila da će Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti sazvati hitnu tematsku sjednicu Koordinacije ministara obrazovanja i znanosti u Federaciju BiH, na kojoj će se, navode, raspravljati o položaju i zaštiti digniteta prosvjetnih radnika od nažalost sve učestalijih oblika nasilja.

Podsjećamo kako je, prema neslužbenim saznanjima, profesor engleskog jezika čekićem napao ravnateljicu i pedagoginju, a od ranije je poznat policiji.

Kopirati