Seminar

Današnje vrijeme velik izazov za profesore i nastavnike tjelesnog odgoja

Zadatak profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja jeste da djecu odvrate od takvih navika i ukažu na važnost zdravog duha u zdravom tijelu
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 01. 2019. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djeca u današnjem 'brzom' životu misle na sve, osim na svoje zdravlje i tjelesni odgoj, poručeno je sa seminara u Mostaru kojem su nazočili profesori i nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture.

Da su profesori i nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja danas bitniji nego ikad prije, potvrdila je i Enisa Gološ, vd. direktorica Pedagoškog zavoda Mostar.

Foto: Bljesak.info / Seminar - Stručno usavršavanje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja

''Ovaj seminar je po meni vrlo važan jer živimo u jednom posebnom vremenu, kada nam učenici provode sve više vremena sjedeći, ulazeći na internet stranice koje su im dostupne, tako da oni zapravo imaju problem fizičkog i psihofizičkog razvoja.  U isto vrijeme boraveći na tim stranicama nekontrolirano jedu, jedu nezdravu hranu. Zadatak profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja jeste da tu djecu odvrate od takvih navika i ukažu na važnost zdravog duha u zdravom tijelu, tako da smatram da su profesori i nastavnici tjelesnog i zdravstvenog odgoja posebno važni jer na taj način ono utiču na svoje učenike, ali i na svoje radne kolege'', kazala je Enisa Gološ.

Saznanje o novim metodama rada u obrazovnim ustanovama profesorima i nastavnicima je od velikog značaja.  

''Inovativni rad samih nastavnika i profesora tjelesnog odgoja, nove metodologije i novi načini rada jeste cilj ovakvih seminara. Naši nastavnici trebaju da dođu do novih saznanja i novih metoda primjene u praksi, kako sa pedagoškog standarda, tako i sa profesionalnog. Sam odziv koji imamo svake godine i česti upiti koje dobijamo od profesora tjelesnog odgoja nam kaže da od ovakvih seminara ima velike koristi. Bitna nam je povratna informacija s terena'', kazao je Željko Ćorić iz Zavoda za školstvo.

Foto: Bljesak.info / Seminar - Stručno usavršavanje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Ovaj šesti po redu seminar pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja organiziran je od strane Sportskog saveza  grada Mostara, Pedagoškog zavoda Mostar, Zavoda za školstvo Mostar i uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačke-neretvanske županije i danas u partnerstvu sa japanskog agencijom za međunarodnu suradnju i FPMOZ-om.

Dženan Šuta iz Sportskog saveza grada Mostara kazao je kako je njima želja da svake godine okupe nastavnike i profesore tjelesnog i zdravstvenog odgoja sa područja HNŽ-a, da se susretnu i razmjene ideje, a sve u cilju unaprjeđenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

Seminar se održao na na Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a predavači su bili profesori sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru i Nastavničkog fakulteta Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close